Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
2°C
-5°C
Deli
2782

Dekanijsko srečanje družin

21. maja je v Tržiču potekalo dekanijsko srečanje družin.

Osrednji dogodek srečanja je bila sv. maša v župnijski cerkvi Marijinega oznanjenja, pri kateri so peli združeni mladi pevci tržiške dekanije. V župnijah deluje kar 5 otroških pevskih zborov, in sicer v Kovorju (zborovodkinja Andreja Pogačnik), v Tržiču (zborovodkinja Nežka Bedenčič), v Bistrici (zborovodkinja Dragana Jevtič), na Trsteniku (zborovodkinja Barbara Lombar) in v Križah (zborovodji Darija in Janez Zupan), kjer skupno prepeva okoli 100 otrok.
Pri slovesnem bogoslužju je sodelovalo več kot 60 pevcev iz vseh zborov, vodil pa ga je župnik iz Loma, Silvo Novak, ob somaševanju ostalih duhovnikov. Precej polna cerkev je navdušeno poslušala mlada grla, ki so izredno ubrano in z veliko srčnostjo, pod taktirko dirigentke Andreje Pogačnik, ob spremljavi inštrumentalistov, prepevala Bogu v čast in seveda tudi vsem prisotnim v neizmerno veselje.
Po čudoviti maši so otroci ustvarjali po različnih delavnicah (nekateri tudi z barvanjem srčkov v okviru akcije Tržič – mesto dobrih misli in dobrih želja), starejši pa so v cerkvi nadaljevali program s pričevanji dveh zakonskih parov, ki sta zbranim podelila nekaj utrinkov iz svojega življenja. Bogata doživetja so se vseh dotaknila in lahko smo začutili, kako je medsebojna ljubezen po Kristusovem zgledu, lahko odgovor tudi na najtežje preizkušnje v življenju.
Vsemu je na koncu sledil še prijeten zaključek ob sproščenem klepetu, igri in sladkemu prigrizku.
Hvala vsem, ki ste sooblikovali ta čudovit dogodek!
(zapisal Janez Zupan)

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!