Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Vabimo vas na virtualne izlete

Izobraževalni izlet imajo na Ljudski univerzi Tržič že dolgo tradicijo. Z drugačnim pristopom pri organizaciji strokovne ekskurzije smo osvojili naše sopotnike in zato je ta aktivnost ena izmed tistih, ki jo v tem koronskem času naši udeleženci najbolj pogrešajo.


Zato vas od petka, 15. 1. 2021, naprej vabimo virtualne izlete, ki bodo potekali preko aplikacije ZOOM. Naša vodnica Alenka Veber bo pripravila 10 predavanj, ki se bodo prepletala z etnološkim in umetnostnozgodovinskim pogledom.


Alenko Veber smo spoznali, ko nas je spomladi 2016 vodila na izletu, ki smo ga poimenovali  Z zelenega krasa v Gorski Kotar, vmes smo seveda obiskali tudi Babno Polje, njen domači kraj, kjer se posveča delu v Zavodu Rihtarjeva domačija, ki ga je ustanovila leta 2011 in se tako ukvarja z delom na področju izobraževanja, vseživljenjskega učenja, turizma, interpretiranja in ohranjanja kulturne in naravne dediščine, trajnostnega razvoja podeželja in sožitja z naravo, organizacijo prostočasnih, razvedrilnih in rekreacijskih dejavnosti ter kulturno, raziskovalno, založniško, informacijsko in komunikacijsko dejavnostjo.


Kot predavateljica, ljubiteljska etnologinja in fotografinja nas je že na prvem izletu prepričala z znanjem in energijo in tako smo skupaj kasneje raziskovali tudi druge kotičke Slovenije.


Vse do sredine marca nas bo Alenka vodila po Sloveniji in tako približala kraje, ki sem nam v tem trenutku zdijo oddaljeni.


V januarju bomo tako prisluhnili naslednjim predavanjem: Zatišni predeli Slovenije, Babno Polje in Iz Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru.


Celoten urnik predavanj najdete na naši spletni strani www.lu-trzic.si, prijavite pa se lahko na kristina@lu-trzic.si.





Oglejte si tudi