Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Taborniški dom Šija

Taborniški dom je urejen na planini Šija in je odprt že od leta 1992. Leži na višini 1528m v osrčju Karavank in predstavlja idealno izhodišče za pristope na greben Košute vključno z vrhovi, ki ga tvorijo.
Dom je redno oskrbovan preko konca tedna in praznikov,  od 15.06. do 15.9. pa je odprt stalno. Ob predhodnem dogovoru gostom vrata odpremo tudi izven tega časa. V domu vam nudimo domače slovenske jedi, osvežilne in tople napitke. V 5-ih sobah pa smo uredili 32 ležišč, v apartmaju pa je prostora za 6 planincev.

 

KAKO DO NAS

1         TRŽIČ – PODLJUBELJ – MATIZOVEC – KOFCE – ŠIJA

2         TRŽIČ – DOLINA – JELENDOL – KRIŽIŠČE – FRATA – ŠIJA 

3         TRŽIČ – DOLINA – JELENDOL –PUNGRAT – ŠIJA   


MOŽNOSTI DOSTOPA

Prvi in drugi dostop vas peljeta skozi prelepi tržiški dolini v osrčje Karavank. Del poti se lahko peljete, drugi del pa predstavlja pohodna pot.  O dolžini le te odločate sami kajti vaše vozilo lahko pustite ob cesti na mestih primernih za parkiranje.

Tretji dostop pa vas lahko pripelje tudi do same planine Šija. Ta pot lahko predstavlja kolesarski iziv saj prekolesarite celotno  slikovito Dolžanovo sotesko, Dolino, Jelendol  ter preko Dolžanke in planine Pungrat prispete na Šijo.  Pot je dolga 21 kilometrov.


OKOLIŠKI PRISTOPI

Pot vas lahko vodi proti Velikem Vrhu,  Kofce gori, Kladivu, Škrbini in naprej po grebenu vse do Košutnikovega Turna in Tolste Košute.


DRUGE MOŽNOSTI

Ob Taborniškemu domu organiziranim skupinam pripravljamo razne dejavnosti kot je plezalna stena, lokostrelstvo, preživetje v naravi oziroma razna praznovanja in delavnice.

 

Informacije:

GSM:     +386 41 733 708 MIHA
GSM:     +386 70 699 936 SIMONA

E-Mail:   mihateran15@gmail.com

Oglejte si tudi