Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Po 44. MINFOS-u 2016

Za nami sta letos že dve uspeli in odmevni prireditvi. Simpatični in rekordni Gregorčki ter odlični 44. MINFOS. O Gregorčkih smo že pisali, zato nekaj besed o Minfosu.

Prireditev odmeva po vsej Sloveniji in tudi preko meja, zato je prav, da pohvalimo in se zahvalimo vsem, ki so pri tem sodelovali in dodali svoj delček k barviti, zanimivi in strokovni prireditvi. Letošnja razstava je postavila merila za vnaprej tako po organiziranosti kot tudi po obisku in organizatorjem nam je bilo v veselje in ponos poslušati pohvale s strani razstavljalcev in obiskovalcev. Razstavljalci so prišli iz petnajstih držav, obiskovalci pa na razstavo prihajajo z vseh koncev Slovenije in tudi iz sosednjih držav, na kar smo izjemno ponosni, saj to pomeni pomemben prispevek k razvoju turizma v našem kraju. Prenočitvene kapacitete so bile v času Minfosa polno zasedene in tudi gostinci so, upam, izkoristili ta utrip. Gotovo je še prostor za izboljšave in za uresničitev še marsikatere ideje, je pa način, kako je bilo letos zastavljeno sodelovanje, oglaševanje in promocija, strokovna in poljudna prepletenost vsebin, vsekakor pravi in se ga velja držati tudi v prihodnje.

Kljub temu, da so nas ledeni možje hoteli stisniti v svoj hladen objem, je na prizorišču Minfosa vladalo toplo in prisrčno vzdušje. Za to imajo nedvomno največ zaslug vsi sodelujoči in se jim v imenu društva od srca zahvaljujem. Še posebej pa OŠ Tržič, gospodu ravnatelju Stanetu Grumu, Dragu in Goranu ter ostalim za gostoljubje in pomoč ter opremo, ki so nam jo prijazno ponudili v uporabo, »šefici« dvorane tržiških olimpijcev Hajri za pomoč pri organizaciji, nasvete in nadzor ter odlično kavo, Petri iz TPIC-a, brez katere si težko zamislimo izpeljavo katerekoli prireditve v Tržiču, vodji Marku in ostalim fantom PGD Tržič za šotor. KUD-u Načeta paleta za oživitev zaklonišča in izpeljavo razstave o premogovniških škratih Slovenije, za katero je idejo in zasnovo ter eksponate v največji meri zbral Jernej in po katerem smo obujeni zakloniščni rov tudi poimenovali – Kosmačev rov. Andrejki za odlično in z vseh koncev pohvaljeno spletno stran letošnjega Minfosa, dr. Mihi Jeršku za organizacijo in izvedbo prirodoslovnih vsebin, ravnatelju Franciju Podlipniku in njegovim gojencem iz Glasbene šole Tržič za izvrsten glasbeni uvod v razstavo, ravnatelju višje strokovne šole – šolski center Srečka Kosovela iz Sežane, Antonu Marnu za otvoritev 44. MINFOS-a in ker so nam njegovi študenti prikazali mojstrstvo v oblikovanju kamna. Mojstrstva ne manjka niti kamnoseški skupini Manče, ki nam je predstavila čudovite kamnoseške izdelke, vodja skupine Marjan Polanc pa je bil oba dneva na voljo vsem, ki jih je zanimala obdelava kamna. Kamnoseškemu delu razstave se je z eksponati pridružil tudi tržiški kipar Milan Mandič. Velika zahvala tudi Janiti in ostalim iz tržiškega muzeja za sodelovanje pri izvedbi MINFOS-a in še predvsem pri postavitvi razstave v Galeriji Atrij, ki je nastala v sodelovanju DPMFS, Foto kluba Tržič in Gemološkega društva Slovenije. Zahvala seveda tudi prijateljem iz DPMFS, brez katerih si izvedbe razstave ne znamo zamisliti. In nenazadnje hvala tudi vsem prijateljem in kolegom ter prostovoljcem iz Turističnega društva Tržič (Urši, Dušanu, Jerneju, Matevžu, Juditi, Urški, Damjanu, Sabrini, Medini, Samu, Alanu, Nejku, Jožetu, Joštu, Borisu, Alenki, Tini), ki so zaslužni, da je vse potekalo, kot smo si zamislili. Veseli me, da se organizaciji Minfosa priključujejo tudi mladi, kar nam daje upanje tudi za v bodoče. Zato le še – prisrčno vabljeni na 45. MINFOS 2017.

Peter Miklič, Predsednik TD Tržič

Oglejte si tudi