Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Srečanje s sosedi

Dober odnos in prijetno srečanje s sosedi je kot topel plašč, ki te objame na mrzlo jutro. In ker smo si v Vrtcu Tržič letos zadali, da si čim večkrat zakličemo »Pejmo ven!«, smo v tem duhu pričeli s sodelovanjem v projektu Alpe Adria.
Počasi čutimo, da iti ven poleg bivanja na prostem, v naši lepi naravi, pomeni lahko tudi iti ven iz okov vsakdana, ven iz ustaljenih tirnic. V uvodu omenjeni projekt pa pomeni še nekaj – segamo do sosedov, do katerih gremo na obisk celo ven iz Slovenije. Razveselili smo se pobude za sodelovanje s sosedi prek državne meje – z vrtcem Kindergarten Schleppealm, kamor se je 19. februarja 2020 strokovni tim odpravil na spoznavni obisk. 

Kindergarten Schleppealm je zasebni vrtec na severozahodnem obrobju Celovca in deluje okroglih 10 let. Projekt Alpe Adria povezuje tri države, Avstrijo, Italijo in Slovenijo. V oddelkih zato potekajo dejavnosti v treh jezikih, v nemščini, italijanščini in slovenščini. Medsebojno se bomo tudi obiskovali, se dopisovali in izvajali dejavnosti, strokovni delavci pa bodo imeli možnost spremljanja dela v vrtcu v Celovcu. Pejmo ven!

Oglejte si tudi