Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

PUSTNI TOREK KOT SE ŠIKA

Pa smo ga le dočakali, pustni torek. Priprave so v dislociranih oddelkih v Kovorju potekale že nekaj dni prej. V igralnicah in v garderobah so nastajali pustni izdelki in skupaj smo odštevali dneve, ko bodo otroci in vzgojiteljice ostali doma in bodo v vrtec prišle maškare. Čakal nas je zelo zabaven dan. Vsi skupaj smo se zbrali na igrišču in se skupaj odpravili na sprevod. Maškare so odganjale zimo, ropotuljice so igrale, slišalo se je petje pustnih pesmi.

Po sprevodu so imele maškare na igrišču plesno zabavo. Plesale so, pele in se veselile. Čakalo jih je tudi presenečenje. Skupina Kapljica je pripravila testo za ocvrte miške, Barbara jih je ocvrla. Mmmm kako so bile dobre, škoda da je bilo pustnega torka tako hitro konec. Veselimo se že pusta naslednje leto.

Petra Bodlaj, dislocirani oddelki vrtca v Kovorju

 

Pa v enoti Deteljica?

Tradicionalno je pust v našem vrtcu zelo vesel. S pripravami na pust smo tudi mi pričeli že nekaj dni prej. Izdelovali smo pustne maske, ki so se med seboj razlikovale, obesili balone, okrasili igralnice ter skupne prostore vrtca ter prepevali pustne pesmi. Otroci so ob tem zelo uživali. Ravno tako smo ugotavljali, zakaj praznujemo pustni čas in kakšen pomen imajo pustne šeme. 

Na pustni torek smo se našemili in rajali ter se zabavali že pred zajtrkom. Spremenili smo se v miške, kavboje, policaje, princeske. Po zajtrku smo se v posameznih skupinah predstavili drug drugemu, nato pa se vsi zbrali na dvorišču pred enoto Deteljica. Skupaj smo se odpravili na pustni sprevod, kjer je za dobro vzdušje poskrbela Jožetova harmonika, s svojo glasnostjo in igrivostjo pa smo poskušali odgnati zimo in priklicati pomlad.

Najprej smo pozdravili stanovalce Doma Petra Uzarja. Letošnje leto smo jih pozdravili malo drugače kot običajno. Sprehodili smo se po sprednjem in zadnjem dvorišču in jim tako popestrili pustno dopoldne. Prav tako so nas tudi sami prijetno presenetili s pustnimi šemami in sladkimi dobrotami. Nato smo pot nadaljevali še po Bistrici pri Tržiču, da smo pozdravili še druge občane občine Tržič. Za zaključek dneva pa smo se v vrtcu posladkali še s pustnimi krofi.

Teja Benedik, enota Deteljica

 

PUST V ENOTI KRIŽE


Pust okroglih ust,

spet prišel je na dopust.

Vrtec naš je obiskal,

z otroki se je poigral.

Krofe jedel je ves dan,

bil je nor in razigran.

Pusta smo lepo sprejeli,

se z njim objeli in pesmico mu mi zapeli.

Potem sledilo je slovo,

z mislijo, da drugo leto bo še bolj noro.

Sedaj po pustu nič več ne diši.

Ljubezen smo prižgali mi.

 

Tina Lasnik, enota Križe

 

 

Palčice iz enote Palček

V enoti Palček Vrtca Tržič smo strokovne delavke same izdelale barvito skupno masko za vse in se za en dan spremenile v čisto prave palčice. Rajali smo po oddelkih, potem pa smo odšli na pustni sprevod v Bistrico, seveda s spremljavo glasbe, da je bilo še bolj veselo. Sprehodili smo se mimo Doma Petra Uzarja in stanovalcem in osebju od daleč pomahali, potem pa smo se po sončku vrnili nazaj na slastno kosilo in velik pustni krof.

Tjaša Wolf Mandič, enota Palček

 

Skratka, v vseh enotah in dislociranih oddelkih tržiškega vrtca …

… polno smeha, rajanja in prekrasnih kostumov, med katerimi so bili tudi izvirni in doma izdelani kostumi!

Fotografije povedo še tisto, kar besede težko.

 

Oglejte si tudi