Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
-4°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Pingvini tu, pingvini tam, pingvini vsepovsod

Nekaj najlepšega je pričarati nasmeh na obraz otrokom, ki nam s svojo iskrivostjo in iskrenostjo poplačajo ves trud, ki smo ga v to vložili. V enoti Križe Vrtca Tržič smo že globoko zakorakali v veseli december, kar je videti tudi v naših igralnicah, na hodnikih, v garderobah in okolici vrtca.

Letošnje leto so se v našo enoto naselili pingvini. Skoraj ni kotička v vrtcu, v katerem ne bi zagledali vsaj enega pingvina, naše igralnice pa so se prelevile v prave pravcate igluje. Otroška domišljija in ustvarjalnost ne poznata meja, zato so si pingvini, tako kot mi, različni. Vsak pa je po svoje je poseben, unikaten in edinstven. V roke smo vzeli škarje, čopiče, barvice, voščenke, gobice, les, karton … in skupaj ustvarili čudovito zimsko idilo. V naši enote je tako nastalo toliko pingvinov, da smo jim morali narediti svojo vas. Velika pingvinja družina vas pozdravi ob prihodu v modularni del vrtca, kjer pingvini na zasneženih gričkih uganjajo zimske norčije, se na ledenih ploskvah vozijo po jezeru in nerodno stopicajo med smrekami in igluji. Pingvinja vas je plod otroške domišljije in ustvarjalnosti. Kako zabavno je bilo ustvarjanje z njimi, je težko opisati z besedami. Ta mala nerodna posrečena bitja zelo rada poslušajo pravljice, zato se z otroki večkrat posedemo pred njihovo vasico, jih opazujemo, spoznavamo zabavna dejstva o njih in jim preberemo kakšno pravljico. 

Lepo vabljeni, da si pingvinjo vas na slikah ogledate tudi vi in se potopite v čarobni svet njihove ledeno mrzle dežele. 

Zapisala: Primož Uranič in Žana Ovsenek, enota Križe Vrtca Tržič

Oglejte si tudi