Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
-2°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

MINI OLIMPIJADA v Križah

V torek, 13. 9. 2022, so se otroci starejših oddelkov Vrtca Tržič zbrali na šolskem športnem igrišču v Križah. Zgodnje jesensko toplo vreme je bilo kot nalašč za športno dopoldne. Pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije in v sodelovanju s Športno zvezo Tržič in predstavniki različnih športnih klubov iz Tržiča se je tudi letos zgodila MINI OLIMPIJADA. Pa v resnici sploh ni tako MINI! Je kar velik dogodek! Res pa je, da je namenjena za mini športnike, iz katerih bodo morda nekoč zrasli veliki športniki.
Otroci na tem dogodku spoznajo različne športne discipline in izzive, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega protokola po vzoru otvoritvenega protokola na pravih olimpijskih igrah. 

Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, na začetku izvedemo pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki ju ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade.

Otroci so se preizkusili v plesu, nogometu, atletiki, skokih in poletnem sankanju.

Zmagovalci so bili vsi, zato so tudi vsi dobili diplome in krepilni napitek. Otroci so preživeli nepozabno športno dopoldne, ki jim bo ostalo v lepem spominu. V vrtcu pa si vsekakor prizadevamo, da poskrbimo za obilico gibanja in tako rastemo z zdravim duhom v zdravem telesu.

 

Zapisala: Tina Bergant, vzgojiteljica v Vrtcu Tržič, enota Palček

Oglejte si tudi