Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Učenje prinaša sadove za življenje

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) se je skozi leta uveljavil kot vseslovenska prireditev, ki povezuje raznovrstne izvajalce izobraževanja ter udeležence izobraževanja vseh generacij. Na ta način se uveljavlja in promovira koncept vseživljenjskega učenja, ki v svoje središče postavlja učečega se posameznika in zagotavljanje enakih možnosti za učenje. Učenje je za človeka pomembno v vseh obdobjih njegovega življenja, še posebej v obdobju odraslosti. Ljudje si z obnavljanjem starega in pridobivanje novega znanja omogočajo učinkovito delovanje na delovnem mestu in tudi v ostalih družbenih procesih.

Načrtovanje in izpeljava Tedna vseživljenjskega učenja potekata pod nadzorom Nacionalnega odbora za TVU, ki ga je leta 1997 imenovala Vlada Republike Slovenije in deluje pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Gre za temeljni nacionalni projekt v okviru Andragoškega centra Slovenije.

Tako se letos se izvajalci TVU-ja povezujemo že enaindvajsetič in sicer med 13. in 22. majem 2016 (osrednji termin), oziroma med 15. majem in 30. junijem (razširjeni termin), ko je najširši javnosti, pa tudi izbranim ciljnim skupinam, po vsej državi na voljo na tisoče izobraževalnih, informativno-svetovalnih, kulturnih in drugih dogodkov.

Ljudska univerza Tržič
je tudi letos prevzela vlogo območnega koordinatorja. Veseli smo, da se nam je pridružilo kar 25 različnih izvajalcev, s katerimi bomo skupaj pripravili skoraj 50 različnih dogodkov.

 

Izvajalci Tedna vseživljenjskega učenja 2016 v občini Tržič:

Alteršola, Dom Petra Uzarja, Društvo ZA razvoj Tržiča, Društvo upokojencev, Foto klub Tržič, Glasbena šola Tržič,  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič, KUD Ampus, KD Jerbas, KUD Načeta paleta, KD tržiških likovnikov, KD Folklorna skupina Karavanke, Kulturno društvo Leyli,  Kulturno drušvo Kruh Križe, Ljudska univerza Tržič, Melom, Osnovna šola Bistrica, Polona Brodar s.p.,  SigiArt, Tržiški muzej, Turistično društvo Tržič, Športna zveza Tržič, Varstveno delovni center Kranj - enota Tržič, Vrtec Tržič, Zavod Slovenski astronavt in Zveza kulturnih organizacij Tržič.  

 

Podroben koledar prireditev lahko najdete tudi na spletni strani www.tvu-trzic.si.

 

Pridružite se nam na dogodkih in prispevajte k udejanjanju slogana “Slovenija, učeča se dežela”

Oglejte si tudi