Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Prvi šolski dnevi

Aktivnosti so namenjene varovanju otrok in mladostnikov v prometu, ter posebej varnosti otrok na šolskih poteh, ko po počitnicah ponovno vstopajo v promet. S temi aktivnostmi želimo opozoriti tudi druge udeležence v prometu k strpnosti in dobremu zgledu.
Člani ZŠAM Tržič smo, tako kot vsako leto, prve šolske dneve (1. In 2. septembra) tudi v letošnje letu zagotavljali dodatno varnost osnovnošolcem na njihovi poti v šolo. Prisotni smo bili na šolskih poteh na lokacijah osnovnih (Tržič, Bistrica pri Tržiču in Križe) in podružnične šole ( Kovor).

S strani agencije Alpetour, pa smo bili dodatno zaprošeni za zagotavljanje varnega prihoda osnovnošolcev vozačev v šolo v  Bistrici pri Tržiču. Prošnji smo se odzvali in v času med 5. in 9. septembrom 2016, s svojo prisotnostjo, zagotavljali  ustrezen nivo varnosti.

 

Srečno vožnjo !

 

Naj izkoristimo to priložnost za posredovanje priporočil staršem in ostalim odraslim za večjo varnost otrok v cestnem prometu, ki jih je pripravila AVP (več lahko preberete na njihovi spletni strani):

  1. Mlajši otroci (do 7. Leta starosti, pa tudi kasneje v zahtevnejših ali novih prometnih situacijah) potrebujejo spremstvo odrasle osebe.
  2. Prvošolci in drugošolci morajo obvezno imeti rumeno rutico in kresničko skozi vse šolsko leto.
  3. Otroci naj uporabljajo načrtovane šolske poti, s katerimi se seznanijo v šoli in v sodelovanju s starši.
  4. Otroka odrasli poučimo in vzgajamo, katera šolska pot je varnejša in kako ustrezno ravna za zagotavljanje svoje varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu.
  5. Otrok hodi po pločniku, ali ob levem robu cestišča, če ni pločnika, cesto prečka samo na označenem prehodu za pešce in/ali pri zeleni luči na semaforju, ter vedno preveri (levo-desno-levo), ali je pot prosta (varna).
  6. Starejši otroci udeleženci v prometu naj poskrbijo za svojo vidnost, ter upoštevanje prometnih predpisov, ter naj ne uporabljajo  mobilnih oziroma pametnih telefonov kot udeleženci v prometu.
  7. Otroci morajo biti med vožnjo vedno pripeti z varnostnim pasom in glede na višino (do 150 cm), nameščeni v ustrezen otroški varnostni sedež.
  8. Na šolskem prevozu otroci sedijo vsak na svojem sedežu, pripeti z varnostnim pasom ter torbico na tleh poleg sebe.
  9. Na kolesu morajo otroci obvezno imeti kolesarsko čelado in primerna svetla oblačila z odsevniki.
  10. Otrokom smo s svojim ravnanjem zgled, zato poskrbimo, da smo v vozilu vedno pripeti, upoštevamo prometne predpise, strpni in skrbni do drugih udeležencev v prometu.    

Oglejte si tudi