Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
2°C
JUTRI
20°C
2°C
6873

Prazniki knjižnic in knjig

Konec novembra zaznamujejo prazniki knjižnic in knjig. Teden Slovenskih splošnih knjižnic (začetek 14. 11.) doseže vrhunec 20. novembra z Dnem slovenskih splošnih knjižnic, potem pa že sledi Slovenski knjižni sejem.  

18. novembra 2022 bomo uporabnikom Knjižnice dr. Toneta Pretnarja  ponudili novost. Pri zadnjih vratih stavbe na Balosu 4 stoji paketnik, ki bo omogočal občankam in občanom Tržiča knjižnično gradivo prevzeti izven delovnega časa knjižnice, torej 24/7. Storitev bo/je brezplačna in poteka preko mobilnega telefona z aplikacijo Direct4me in ni zahtevna. Zaradi omejenih prostorskih zmožnosti paketnika bo mogoče naročiti do 5 enot gradiva. Naročeno gradivo bo v paketniku na uporabnika čakalo (največ) 72 ur. Vračanje gradiva v paketnik bo omogočeno, kot obljubljajo, prihodnje leto. Za sedaj torej: paketniki za prevzem rezerviranega knjižničnega gradiva na voljo tudi v Tržiču.

 

Knjižnica dr. Toneta Pretnarja v Tržiču bo prvič pripravila knjižni sejem v malem za učence razredne stopnje tržiških osnovnih šol.  V ponedeljek, 21. novembra, se bodo učenci 3. in 4. razreda OŠ Tržič in OŠ Bistrica srečali s pisateljico Mojicejo Bonte  in ilustratorko, domačinko Natašo Vertelj.

V Kulturnem centru nam bosta predstavili slikanico z naslovom Kako se kotali sreča. Avtorica knjige bo zgodbo prikotalila med nas s pripovedovanjem, ilustratorka pa bo besedni svet obogatila z razstavo ilustracij. Kako zanimivo bo izvedeti, kako se zgodbo napiše in ilustrira in zakaj sta se odločili za ta poklica.

Dogodek se bo nadaljeval v preddverju s knjižnim sejmom, na katerem si bodo otroci lahko ogledali preko 50 različnih naslovov kvalitetnih slikanic in jih, če bodo želeli,  za simbolično ceno tudi kupili.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi