Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Ferfl Gorenjska išče ideje za družbeno odgovorno podjetništvo

Socialno podjetništvo v Sloveniji postaja vedno večji trend in predstavlja inovativno obliko podjetništva z velikim čutom odgovornosti za družbo in ljudi. Ustvarja nova delovna mesta za ranljive skupine oseb ter opravlja družbeno koristne dejavnosti. Značilnost socialnega podjetništva je, da na inovativen način razrešuje družbene probleme.

Zaposleni na Ljudski univerzi Tržič se pogosto srečujemo s posamezniki različnih generacij, ki razmišljajo prodorno in imajo veliko idej, ki bi imele velik družbeni učinek. Te ideje pa, tudi zaradi premalo podjetniškega znanja, najpogosteje ostanejo neuresničene in spregledane. Prav zato, ker nam je mar za ljudi in družbo smo se odločili pristopiti k projektu Ferfl, iniciativi Javnega zavoda Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana in Zavoda za razvoj socialnega podjetništva, Uspešen podjetnik.

 

Pri izvajanju projekta sodelujemo z Ljudsko univerzo Radovljica, zato smo projekt poimenovali Ferfl Gorenjska.

 

 Program Ferfl Gorenjska, ki je za udeležence brezplačen, je sestavljen iz naslednjih faz:

NATEČAJ ZA PODJETNIŠKE IDEJE Z DRUŽBENIM UČINKOM, od 2. marca do 29. Marca 2015. Natečaj je namenjen posameznikom in skupinam, ki želijo s svojimi idejami izboljšati delovanje družbe, v kateri živimo. Sodelovanje je torej za udeležence brezplačno! Prijave zbiramo na www.ferfl.si

START-UP VIKEND PODJETNIŠTVA Z DRUŽBENIM UČINKOM, od 20. marca do 22. marca 2015. V podjetniških skupinah bodo udeleženci imeli možnost oblikovati in razvijati lastno socialno-podjetniško idejo. Dve najboljši ideji si bosta zagotovili mesto v podjetniški šoli, udeležba na vikendu pa ni pogoj za prijavo na natečaju. Prijave na start-up vikend zbiramo do 17.3.2015.

 ŠOLA PODJETNIŠTVA z družbenim učinkom, od 7. aprila do 7. maja 2015. 32-urni izobraževalni program za šest zmagovalnih idej, kjer bodo udeleženci pridobili celovito podjetniško znanje in veščine, izdelali prototip svoje ideje in dobili prvo pravo priložnost za vstop na trg. Dva zmagovalca bosta pot nadaljevala v podjetniškem inkubatorju.

VSTOP V SOCIALNO PODJETNIŠKI INKUBATOR, od maja  do avgusta 2015.Ferfl bo dvema ekipama pomagal na poti od ideje do celovite realizacije na trgu. Skupna nagrada za dve ekipi bo izplačana v obliki 3-mesečne brezplačne uporabe pisarniškega prostora in podjetniškega mentorstva.

 

Več o projektu si lahko preberete na www.ferfl.si. Osebne predstavitve bodo potekale v sredo, 11.3.2015 po celi Gorenjski (Hiša sreče na Jesenicah ob 10.00; Ljudska univerza Radovljica ob 13.00; Ljudska univerza Tržič ob 16.00; bivša trgovska šola v Kranju ob 18.00).  Pogovarjali se bomo o socialnem podjetništvu in vam predstavili edinstveno priložnost. 

Oglejte si tudi