Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

KAJ DIŠI V KOVORJU

Tudi v dislociranih oddelkih enote Deteljica v Kovorju smo se pridružili Dnevom evropske kulturne dediščine in projektu Vrtca Tržič z naslovom Kaj diši. Strokovne delavke obeh oddelkov smo dejavnosti skupaj načrtovale in se dogovorile za medsebojno sodelovanje.

S pomočjo slikanic in različnih zgodbic so otroci spoznavali različno hrano in njen nastanek.

Mlajši oddelek je pripravil predstavo – kamišibaj z naslovom Lonček, kuhaj in na predstavo smo povabili starejše otroke.

Starejši otroci pa so postali pravi mojstri v peki. Skupaj z gospo Marinko so spekli piškote, pri peki jabolčnega zavitka pa jim je pomagala gospa Nevenka. Obe sta starejši krajanki Kovorja in za njuno pomoč in pripravljenost za sodelovanje se jim najlepše zahvaljujemo. Na pokušino so povabili mlajše otroke. Seveda smo se povabilu zelo radi odzvali in z veseljem smo se posladkali z zares okusnimi piškoti in slastnim jabolčnim zavitkom.

Sodelovali smo tudi z Eko kmetijo Šlibar. Vsi skupaj smo se odpravili na kmetijo, kjer smo pobirali jabolka. Jabolka smo zložili v košari in jih odnesli v vrtec. Iz jabolk smo naredili jabolčne krhlje. Pa ne le enkrat, večkrat, ker so bili tako zelo okusni. Krhlje smo odnesli tudi Gregorju in Moniki s kmetije Šlibar in se zahvalili za sodelovanje.

Posebno doživetje za starejše otroke je bilo kosilo, saj so tržiške bržole pojedli z lesenimi žlicami.

Otroci obeh oddelkov so tudi likovno ustvarjali in izdelke razstavili v igralnici in na hodniku.

Tako, zdaj pa veste, kaj diši v Kovorju. :)


Zapisala: vzgojiteljica Petra Bodlaj

Oglejte si tudi