Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Gregorjevo malo drugače

V Vrtcu Tržič smo glede na trenutne razmere, ki jih narekuje Covid-19, vseeno dodobra obudili tržiško šego, čeprav tokrat malo drugače. Glavni nosilec letošnjega dogodka Vuč u vodo je Vrtec Tržič, skupaj z Občino Tržič in Tržiškim muzejem.

Cilj našega oddelka otrok, starih od 2 do 3 leta, pa je bil spoznati običaj in povabiti k aktivnemu sodelovanju starše otrok. Otroci so dobili nalogo, da doma skupaj s starši izdelajo  gregorčka, ki je povezan z najstarejšo in najlepše ohranjeno stavbo v Tržiču, Kurnikovo hišo. Na ravni oddelka pa smo izdelali hišico in jo spustili po potoku Blajšnica v Bistrici pri Tržiču. Zaradi koranavirusa velja prepoved prireditev, zato smo strokovni delavci otrokom omogočili spust gregorčkov letos drugače. Otroci jih bodo lahko spustili po virtualni reki in se kljub razmeram veselili praznika.





Prav vsi vabljeni, da doživite del tradicije praznovanja gregorjevega. Izdelki, predvsem so to gregorčki, že krasijo razstavo v Galeriji Atrij Občine Tržič, izložbe lokalov mesta in naš vrtec. Svojega gregorčka lahko spustite po virtualni reki, ki za vas migeta in se blešči na povezavi https://padlet.com/VrtecTrzic/bhpoxg7fqnhvnz9n in jo že krasi kar nekaj zelo zanimivih gregorčkov! V vrtcu smo za otroke pripravili tudi dober razlog za sprehod po mestu Tržič, in sicer zabavne naloge v zloženki, ki si jo lahko natisnete sami ali prevzamete v TPIC-u v Tržiču (https://www.mojaobcina.si/trzic/novice/obvestila/dogodki/dogajanje-v-obcini-trzic-v-tem-tednu.html). Na koncu sledi celo prisrčna nagrada!


Predvsem pa si vsi skupaj v duhu gregorjevega privoščimo spustiti pomlad v svoja srca.


Elma Beganović in Lea Kosmač, enota Palček

Oglejte si tudi