Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Predavanje - Zeliščni pripravki in uporaba v zdravilstvu

Občina Tržič vabi na predavanje zeliščarja Mirana Čebaška z naslovom: »Zeliščni pripravki in uporaba v zdravilstvu«, ki bo v torek, 15. maja 2018, ob 19. uri, v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina.

Zeliščar Miran Čebašek iz Vodic nam bo pojasnil, kdaj in kako nabiramo rastline (liste, cvetove, plodove in korenine) in na kakšne načine jih lahko uporabljamo v čaju, tinkturi, olju ali hidrolatu.

 

Razkril bo nekaj osnovnih receptov za naravni boj proti tegobam sodobnega časa, kot so visok krvni tlak in holesterol, težave s prostato in klimakterijem, pri dvigu imunske odpornosti. V času, ko več časa preživimo na prostem, bodo nadvse koristni tudi napotki, kako pripraviti mazilo za sončenje oz. po sončenju ter mazila, ki so jih uporabljali že naši dedki in babice – ognjičevo, kostanjevo in smrekovo mazilo.

 

Beseda o predavatelju:

Miran Čebašek se z zelišči srečuje že od mladosti, kot upokojencu pa se mu je uresničila želja, da zeliščarstvo postane tudi njegov novi poklic. V Biotehniškem centru Naklo se je izšolal za zeliščarja. Odtlej pa izvaja predavanja in izobraževanja in organizira zeliščarske delavnice. Kot poudarja, njegovo zeliščarstvo izhaja iz starih "padarskih" znanj (da kamilica pomirja želodec so vedeli brez farmacevtskih znanj), ki jih smelo povezuje z novimi študijami in spoznanji.

 


 

Informacije: TPIC Tržič, 04 59 71 536, infromacije@trzic.si

 

 

Oglejte si tudi