Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Obrtna zbornica Tržič ima novo vodstvo

V torek, 15. maja 2018, je bila v prostorih Območne obrtne zbornice Tržič sklicana ustanovna skupščina zbornice. Vse točke dnevnega reda so bile namenjene glavni temi - volitvam članov skupščine za mandatno obdobje 2018-2022.

V uvodu je dosedanji predsednik Anton Čebron opisal delovanje zbornice v mandatnem obdobju 2014-2018. Izpostavil je problematiko zakona o članstvu, ki je z možnostjo prostovoljnega članstva zmanjšal  število članov za dobrih štirikrat. Ker se zbornica večinoma financira iz članarine aktivnih članov, je osip članstva pripomogel  k vse manjšim aktivnostim zbornice na področjih, ki jih  je potrebno finančno podpreti.

 

Kljub temu zbornica deluje na vseh ostalih področjih kot nekoč. Glavna skrb je tržiškim obrtnikom nuditi informacije o novostih v zakonodaji, izvajanje izobraževalnih programov, tečajev, pomagati pri uveljavljanju na trgih. V zadnjih letih je zbornica delovala tudi pri pomoči članom pri pripravi in napotitvi dela v tujini. Hkrati je obrtnikom nudena tudi brezplačna pravna pomoč.

 

Tržiški obrtniki so bili v preteklem letu prisotni na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, kot običajno so na tradicionalni Šuštarski nedelji pripravili razstavo Tržiških obrtnikov ter na stojnicah prodajali oziroma predstavili izdelke ter dejavnosti.

 

Tržiška zbornica in njeni člani kot ostali lahko za oddih koristijo apartma v Termah Olimje, kjer so v vasi Lipa tudi pravnoformalno etažni lastniki apartmaja.  Po težavah z zasedenostjo v prejšnjih letih je odločitev vodstva, da kapacitete preko spletnih aplikacij ponudijo tudi ostalim gostom, predvsem tujcem, je obrodila sadove in tako trenutno aparma deluje pozitivno z dobičkom.

 

Nenazadnje je potrebno omeniti tudi  »kartico Mozaik«, to je kartica aktivnih članov, s katerimi je možno pridobiti material in storitve po nižji ceni.

 

V nadaljevanju so potrdili tudi nove člane skupščine za tekoče mandatno obdobje.  Novi predsednik je s potrditvijo skupščine postal Aleš Pangeršič, direktor podjetja Alpetek d.o.o.

V nagovoru ob izvolitvi je izpostavil problematiko financiranja tako območne kot centralne zbornice.

Poudaril je, da bo za delovanje območne zbornice potrebno na pravi način povabiti nove oziroma stare člane. Tudi občani Tržiča vse premalo vedo o delovanju le-te, prav tako jim lahko zbornica nudi informacije o svojih obrtnikih, ki opravljajo svoje delo kvalitetno in pošteno.

 

Hkrati s predsednikom so izvolili tudi podpredsednika Janka Ribnikarja. Ob šestčlanskem upravnem odboru so bili izvoljeni tudi ostali člani skupščine in nadzornega odbora. Za predsednika nadzornega odbora je bil izvoljen Damjan Ahačič.

 

Celotna skupščina je minila v dobrem vzdušju ob želji, da se čimprej prične resno delo, kar pa tržiškim obrtnikom ni tuje. Ob koncu  so se vsi člani skupščine ob točki razno  na povabilo Kavarne Brodar ob prijetnem druženju zbrali ob kozarčku in tortici.

Oglejte si tudi