Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
17°C
-5°C
SOB.
20°C
-1°C
3993

Hop-on Hop-off tudi v Tržiču

Po nekaj letih uspešnega obratovanja po nekaterih turističnih krajih na Gorenjskem, poseben turistični avtobus Hop-on Hop-off prihaja tudi v Tržič. Avtobus bo v Tržič pripeljal vsak petek v juliju in avgustu. Prvič že ta petek, 6. julija. Vodenja bodo v angleškem jeziku. Gostje si bodo lahko ob 10.45 ogledali mestno jedro, ob 13.35 pa še Dovžanovo sotesko.

Cena dnevne vozovnice na relaciji Bled – Kamp Šobec – Radovljica – Begunje - Tržič - Kovor – Radovljica – Kamp Šobec – Bled, za osebo starejšo od 10 let znaša 8 EUR. Otroci do starosti vključno 10 let v spremstvu staršev pa imajo pravico do brezplačnega prevoza. Vozovnico bodo potniki kupili na avtobusu. Na vožnji bo potnike spremljal lokalni turistični vodnik.


Prvi postanek avtobusa v občini Tržič bo v Brezjah pri Tržiču, kjer je več izhodišč za poti na planine. V Tržiču, starem obrtniškem mestu z ohranjenim jedrom si bodo potniki lahko ogledali staro mestno jedro s Kurnikovo hišo in ostalimi zanimivostmi, obiskali interaktivni Tržiški muzej, vsak petek ob 12. uri pa bo tudi voden ogled Livarstva Mebron. Brezplačno vodenje jih čaka po slikoviti Dovžanovi soteski - dolini z izjemnim geološkim bogastvom, lahko pa se bodo podali po romarski Rožnovenski poti k Baziliki Marije Pomagaj na Brezje.

Redna brezplačna turistična vodenja po mestnem jedru in Dovžanovi soteski bodo lahko koristili tudi gostje nameščeni pri tržiških ponudnikih namestitev.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi