Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO LEŠE V LETU 2017

V letu 2017 je bilo Kulturno umetniško društvo Leše precej aktivno. Pripravili smo kulturni program na petih prireditvah, otroci so se naučili in zaigrali tri igrice, recitirali smo in peli, predvsem pa smo se družili in na srečanjih spletali verigo dobrih dejanj in prijateljstva. Povezujemo mlade in malo manj mlade. Vaje nam pomenijo druženje in igro. Za delovanje KUD pa potrebujemo podporo, ki jo prejemamo s srani KS Leše, ki nam pomaga pri izvedbah prireditev in  koriščenju prostorov v OŠ Leše, PGD Leše pomaga pri prevozu otrok z gasilskim kombijem. V Kulturno umetniškem društvu Leše sta aktivni dve sekciji in sicer Mladinsko gledališka skupina in skupina Leske. Poleg obeh omenjenih sekcij pa so aktivni še posamezni člani, ki so aktivni na vseh prireditvah in za pripravo dogodkov in izvedbo kulturnega programa podarijo kar precej prostega časa.

Prva prireditev je bila v mesecu aprilu, ko je bila organizirana slavnostna prireditev skupaj v sodelovanju KS Leše, PGD Leše in Rotary Kluba Tržič-Naklo, ob prevzemu defibrilatorja, ki je  nameščen na gasilskem domu. Člani KUDa smo v okviru tega dogodka pripravili kulturni program s katerim smo istočasno  počastili tudi materinski dan. Zvrstili so se posamezni nastopi in igrica Žabec in Zaklad.

V mesecu juniju smo s kulturnim programom sodelovali na slikarski razstavi v Likovnem salonu Šter, v  mesecu septembru pa smo samostojno  organizirali pogovorni večer z velikim slovenskim izumiteljem Petrom Florjančičem, ki je na šaljiv način pripovedoval o svojih vzponih in padcih svojega privatnega in kariernega življenja. Srečanja se je udeležilo lepo število udeležencev.

Oktobra smo bili vabljeni k pripravi kulturnega programa ob dnevu spomina na mrtve in dnevu reformacije,  decembra smo v okviru Miklavževanja v cerkvi sv Jakoba v Lešah z otroci pripravili igrico Miklavž Prihaja. Božično novoletna prireditev je bila ob zaključku leta. Otroci so zaigrali igrico Rdeča kapica, nato jih je obiskal Božiček.

Vse omenjene prireditve so s svojimi nastopi obogatili tudi pevci cerkvenega pevskega zbora Leše, skupina Leske, recitatorji in posamezni člani s svojimi pevskimi ali instrumentalnimi točkami. Veseli smo vseh udeležencev prireditev, ki nas obiščejo v velikem številu in s tem pokažejo naklonjenost našemu delovanju. Vseh prireditev se je udeležil tudi  župan mag. Borut Sajovic in predsednik KS Leše Sebastijan Ive.

Tudi v prihodnje bomo veseli  pobud in vabil za sodelovanje na prireditvah.


Zapisala: Katja Vrankar

Foto: Katja Vrankar

 

Oglejte si tudi