Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

V TRŽIČU S PREVENTIVNIMI SREDSTVI ZAVAROVALNICE TRIGLAV DO DVEH NOVIH DEFIBRILATOREV

Občina Tržič je v letošnjem letu začela vzpostavljati mrežo javnih defibrilatorjev, saj želi občanom zagotoviti najboljšo oskrbo za reševanje zdravstvenih težav in povečati možnosti preživetja ob zastojih srca. V prostorih Občine Tržič je bila včeraj (13. december) simbolična predaja čeka v vrednosti 3.000 evrov, ki ga je za nakup dveh novih defibrilatorjev za območji Krajevnih skupnosti Leše in Lom pod Storžičem, prispevala Zavarovalnica Triglav.
“Projekt ocenjujem izredno uspešno tudi zato, ker se v skrbi za zdravje in pomoč sočloveku na eni strani učimo, na drugi strani pa povezujemo med seboj. Tak projekt združi Krajevno skupnost, Rdeči križ, gasilce, Rotary klub in še koga. Če rešimo s tem eno samo življenje, smo svoj cilj dosegli,” je povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. “Za namestitev obeh defibritorjev bomo počakali do pomladi, na obeh lokacijah pa bosta nameščena na zunanji strani gasilskega doma, pri katerem se ob različnih priložnosti srečujejo krajani, obenem pa gre za lahko dostopni točki, kar je v tem primeru življenskega pomena,” še dodaja župan.

 

Zavarovalnica Triglav že tretje leto zapored namenja sredstva za poslovna darila ob koncu leta preventivnim projektom, ki imajo dolgoročni namen. V letošnjem letu je podprla dvajset novih projektov po vsej Sloveniji. “Območna enota Kranj podeljuje sredstva Občini Tržič za nakup dveh defibrilatorjev, prav tako pa smo namenili sredstva gasilstvu in pomagali PGD Škofja Loka pri nabavi posebnih zaščitno-reševalnih oblek za gasilce in Gasilsko reševalni službi Jesenice za nakup dihalnega aparata za novo gasilsko avtocisterno,,” je ob predaji čeka tržiškemu županu povedala Janka Planinc, direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav.

 

Oglejte si tudi