Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Tržiški gorski kolesarji smo spet urejali poti

Poti v gozdnem in planinskem okolju nas po dolgi zimi pogosto pričakajo v slabem stanju. Ker nam zanje ni vseeno, nekatere med njimi pa uporabljamo tudi gorski kolesarji, smo se tudi letos lotili njihovega čiščenja in urejanja.

V okviru akcije evropske gorsko kolesarske organizacije IMBA Europe »Poskrbi za svoje poti«, ki je potekala na več kot 110 lokacijah v 12 evropskih državah, smo v začetku aprila zavihali rokave na dveh poteh z Bistriške planine – na Planince in na Ravne. Potrebno je bilo predvsem temeljito čiščenje odpadlih vej, manjših podrtih dreves in listja ter ureditev odvodnjavanja. Ugotovili smo, da so stopnice in mostiček, ki smo jih obnovili v preteklih letih, še v solidnem stanju.

Več dela je bilo na Zelenici, saj je bila Graničarska pot zaradi obilice snega in plazov precej poškodovana. A tudi tam nam je uspelo, delo je bilo hitrejše, ker so se nam na akciji pridružili kolegi iz Turno kolesarskega odseka Kranj. Pot smo očistili, požagali smo nekaj padlih dreves in odstranili ogromno skalo, ki se je s pobočja privalila ravno na pot. V zgornjem delu smo uredili odsek čez novo plazišče ter dodatno utrdili most, ki je bil sicer zgrajen v okviru podobne akcije pred dvema letoma.

Na vseh treh akcijah smo skupaj našteli čez 20 udeležencev, ki smo opravili več kot 100 delovnih ur. Nadaljuje se odlično sodelovanje z markacisti Planinskega društva Tržič, še posebej pa smo bili veseli številnih pohval pohodnikov, ki so nas opazili na poteh. Vsi se zavedamo, da so čiste in utrjene poti bolj varne in nudijo večji užitek vsem, ki se radi zatečemo v naravo po rekreacijo in sprostitev.

V imenu vseh udeležencev se zahvaljujemo Občini Tržič in Planinskemu društvu Tržič, ki sta zagotovila brezplačno malico za udeležence in prevoz opreme.

 

Andrej Remškar

Oglejte si tudi