Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
18°C
6°C
JUTRI
19°C
6°C
5438

Poletni večer pod vaško lipo, Ples brez meja, Vaški semenj, Srečanje harmonikarjev, pevcev in godcev

Obeta se nam dogodkov poln konec tedna.

Vabljeni na Poletni večer pod vaško lipo, ki ga bodo oblikovali Gorenjski oktet in Kulturno društvo Kruh Križe. Pridružite se jim v petek, 16. avgusta, ob 20. uri pred cerkvijo svetega Urha v Žiganji vasi.

 

V soboto, 17. avgusta vas Občina Tržič in mestna Občina Borovlje v soboto, vabita na 17. Ples brez meja, ki bo tako kot vsako leto potekal na prelazu Ljubelj. Pričetek je ob 10. uri z nagovori županov iz Tržiča in Borovelj, nato bo sledilo dvojezično bogoslužje in blagoslov novega vozila gorske reševalne službe Borovlje, ter nastop plesne skupine Country ritem. Po končanem uradnem delu sledi zabava z Dolinskimi muzikanti. Za hrano in pijačo, značilni tako za južno kot severno stran Karavank, poskrbijo okoliški gostinci.

 

Planinsko društvo Križe v nedeljo, 18. avgusta organizira Srečanje harmonikarjev, pevcev in godcev, s pričetkom ob 10. uri, v zavetišču v Gozdu.

Krajevna skupnost Senično pa prav tako v nedeljo vabi na Vaški semenj v Senično,  od 9. ure dalje, kjer bo na stojnicah ponudba domače in umetnostne obrti. Ogledali si boste lahko prikaz pridobivanja eteričnega olja sivke, se udeležili ustvarjalne delavnice izdelave mila iz sivke in pokušali pivo iz lesenega soda.

Številne ideje za krajša in daljša potepanja po Tržiškem najdete tudi na https://www.visit-trzic.com/, informacije o prireditvah pa na https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi