Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Koledar dogodkov v občini Tržič

Vabljeni na TRŽIŠKI KARNEVAL.

Občina Tržič vas vljudno vabi na predavanje dr. Boštjana Pokornyja z naslovom Izzivi in priložnosti pri upravljanju prostoživečih parklarjev in velikih zveri v Sloveniji, ki bo v torek, 18. februarja 2020, ob 18. uri, v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina.

 

Po uspešnici Moška copata, ki je presegla kar nekaj rekordov, na gledališke odre prihaja nova avtobiografska komedija Ranka Babića: Kriza srednjih let.

Kriza srednjih let je hujša od pubertete! Ker stvari žal ne gredo več navzgor, ampak obratno!
V predstavi bo Ranko z občinstvom zaupno delil izkušnje o tem, kako se sooča z krizo srednjih let, ki prej ali slej doleti vsakega moškega. In kako ta, hočeš-nočeš, vpliva na odnose z boljšo polovico.

Vabljeni v petek, 21. 2. 2020 ob 20. uri v Kulturni center Tržič. Nekaj vstopnic je še na voljo v TPIC Tržič.

 

Pustna nedelja je tradicionalno rezervirana za nekatere največje in najbolj tradicionalne karnevalske prireditve. Tudi v Tržiču je tako. Če imate vsaj malo domišljije in pridne roke za izdelavo mask se nam pridružite

23. februarja, ob 15. uri, na pustnem sprevodu s parkirišča BPT. Sprevod tematskih skupinskih in posameznih mask bodo spremljali in vodili animatorji, na čelu s Pihalnim orkestrom Tržič in skupino kurentov. Budno oko komisije pa bo ocenjevalo izvirnost zamisli, ustvarjalnost, koreografijo in kakovost izdelave mask. Po pustnem sprevodu sledi pustno rajanje v starem mestnem jedru Tržiča z XY Bandom in podelitev nagrad najboljšim maškaram, ki se bodo lahko brezplačno sladkale s krofi in pogrele s čajem.

 

Podrobnosti o posameznih dogodkih si preberite na https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/,  številne ideje za krajša in daljša potepanja po Tržiškem pa boste našli na https://www.visit-trzic.com/.

 

Oglejte si tudi