Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

GREGORČKI MALO DRUGAČE …

V naši Osnovni šoli Tržič že dolga leta z veseljem sodelujemo pri praznovanju Gregorjevega. V letošnjem letu smo soorganizatorji prireditve in zato smo se v šoli odločili, da ta dan obogatimo in popestrimo z dodatnimi dejavnostmi in programom.

Že kar nekaj časa sodelujemo z g. Brankom Bandljem, inovatorjem in lastnikom družinskega podjetja Pelar, ki izdeluje ekološko čiste izdelke iz lepenke. Naša in hkrati njegova želja po inovativnosti sta v nekem pogovoru v lanskem letu našli skupno nit in tako se je začelo. Branko nam je poklonil 750 matric iz lepenke, katere smo sestavili v prijetne hišice – bodoče gregorčke. Hišice smo ustvarjalno barvali, krasili z naravnimi materiali, za katere je vsak oblikovalec poskrbel sam. Pri tem zelo prijetnem opravilu smo sodelovali vsi učenci, učitelji in ostali zaposleni v naši šoli, k sodelovanju pa smo povabili tudi starše, ki so se z veseljem odzvali.

 

Vseh 750 gregorčkov bomo razstavili na dvorišču Osnovne šole Tržič in nekaj v Kurnikovi hiši. Na predvečer Gregorjevega bodo naši učenci pripravili zanimiv program s pesmijo in plesom. Vrteli bodo goreče metle in spuščali velik goreč otok po Tržiški Bistrici. Tako bomo vsem dokazali, da tema nima zadnje besede, kajti svetloba ima večjo moč.

 

Pripravljamo pa tudi razstavo s kulturnim programom, ki bo potekala v Qulandiji v Kranju.


Že novembra 2015 smo ta projekt prijavili komisiji, ki odloča o vpisu v Guinnessovo knjigo rekordov. Odgovora sicer še nismo prejeli, po vsem raziskovanju pa smo prepričani, da bo naša šola in z njo mesto Tržič ta laskavi naslov tudi pridobila.

Vizija naše šole je: Z delavnostjo, odgovornostjo in medsebojnim spoštovanjem vstopamo v svet. S tem projektom to dokazujemo, zato se iskreno zahvaljujem učencem, staršem in vsem delavcem šole za predano delo in sodelovanje.

 

Ravnatelj Stane Grum, prof.

Oglejte si tudi