Oceni objavo

Dela v Urgentnem centru Jesenice

Zaradi pogostih vprašanj občanov in predstavnikov medijev, kako poteka delo v Urgentnem centru Jesenice, so v Splošni bolnišnici Jesenice pripravili kratko informacijo, ki vam jo posredujemo v spodnjem zapisu.

Irena Micco, univ. dipl. soc., predstavnica za odnose z javnostmi v SB Jesenice je v sporočilu za javnost zapisala: 

V Urgentnem centru Jesenice smo 13. decembra pričeli z delom v interni in kirurški urgenci ter opazovalnici, z izvajanjem triaže pa 31. decembra 2015. Od ponedeljka, 4. januarja, bo tudi delo zdravstvene administracije v UC Jesenice potekalo 24 ur na dan. Tik pred koncem leta smo se zato - ob predhodnem soglasju Ministrstva za zdravje - kadrovsko okrepili: na novo smo zaposlili 5 diplomiranih medicinskih sester in 2 zdravstvena adminstratorja.


Interna in kirurška urgenca delujeta kot do sedaj, zato dodatnih zdravnikov nismo zaposlili. Varno in kakovostno obravnavo pacientov v omenjenih enotah urgentne obravnave - interna in kirurška urgenca, opazovalnica in triaža - trenutno zagotavljamo z obstoječim kadrom ter s sedmimi (zgoraj omenjenimi) novo zaposlenimi sodelavci in seveda s primerno organizacijo dela.


Ekipa NMP iz ZD Jesenice se bo urgentni ekipi SB Jesenice v novih prostorih pridružila 15. januarja 2016. Predvidoma v 2 do 3 mesecih po njihovem prihodu bo UC Jesenice v celoti zaživel. 

Oglejte si tudi