Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
3°C
TOR.
25°C
7°C
Oceni objavo

Kreativni podjetniški večer z Marjanom Batageljem

Zakaj sem se podal v podjetniške vode in zakaj se lahko tudi vi? Na to vprašanje bo na kreativnem podjetniškem večeru odgovoril Marjan Batagelj, predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama, v četrtek, 26. januarja 2017, ob 19.30 v Kavarni Stara Godba v Tržiču.
Občina Tržič je v okviru izvajanja aktivnosti na področju spodbujanja podjetništva in gospodarstva v Tržiču v letu 2016 pristopila k izvedbi niza štirih projektnih delavnic s ključnimi akterji na področju podjetništva in gospodarstva v občini Tržič in zunaj nje.
Dve delavnici sta bili izvedeni na temo »Kako privabiti več investicij v občino Tržič«. Občina Tržič si prizadeva oživiti prazne poslovne prostore in v njih zagnati nove perspektivne dejavnosti.
Na temo »Kako še bolj prebuditi podjetništvo v občini Tržič« je bila v novembru že izvedena ena delavnica, zadnja četrta pa bo izvedena v četrtek, 26.1.2017.
Prednostna naloga Občine Tržič na tem področju je spodbuditi podjetništvo, motivirati in aktivirati podjetnost lokalnega prebivalstva in spodbuditi podjetniškega duha med mladimi, in kako okrepiti močne obrtniške in druge dejavnosti malega gospodarstva.

Delavnice vodi g. Goran Novković, izvršni direktor krovnega gospodarskega združenja v Sloveniji – Gospodarske zbornice Slovenije.
S primeri dobrih praks in z svežimi idejami pa so nam pomagali tudi uspešni sogovorniki izven občine.
Na podlagi izvedenih delavnic sta bili izdelani dve SWOT analizi, ki bosta služili tudi kot podlaga za pripravo akcijskega načrta spodbujanja razvoja podjetništva in gospodarstva v občini Tržič.

Oglejte si tudi