Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Z decembrom nekatere lokacije v občini brez javne razsvetljave v nočnem času. Operacija DRR2 se kljub slabemu vremenu nadaljuje. Na Ravnah se je začela drsalna sezona. Letos se obeta nepozabni božič Jakoba Aljaža.
Varčevanje z javno razsvetljavo

Od 1. 12. dalje bomo postopno začeli z izklapljanjem javne razsvetljave v občini Tržič, in sicer v nočnem času med 23. in 5. uro zjutraj.

Lokacije izklopov so objavljene na spletni strani Občine Tržič: https://www.trzic.si/doc/aktualno/izklop-jr-2022.pdf.

Vse občane pozivamo, naj v večernem in nočnem času nosijo svetla oblačila, odsevnike na oblačilih, kresničke in uporabljajo čelne ali druge svetilke, da bodo v prometu vidni.

 

Operacija Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save – občina Tržič (DRR2) se kljub slabemu vremenu nadaljuje

V tem tednu se je z obrabno plastjo asfaltiralo vozišče na odseku 15 – Kovor, in sicer v delu, kjer asfaltiranje še ni bilo zaključeno.

 

Na Ravnah že drsamo

Na Ravnah je spet živahno. V petek, 18. 11. 2022 je namreč potekalo uradno odprtje drsališča, ki bo do sredine februarja združevalo vse generacije. Ob odprtju so vse navzoče pozdravili predsednik balinarskega kluba Tržič Dušan Kavčič, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Dušan Bodlaj in poslanec v Državnem zboru mag. Borut Sajovic. Po uradnih nagovorih sta se v balinanju na ledu pomerili ekipi Občine Tržič in Balinarskega kluba Tržič, nato pa so otroci dočakali svoje prvo drsanje v tej sezoni.

V mesecu decembru in januarju bodo na drsališču potekali tečaji drsanja za začetnike, organizirana bo hokejska šola, vrtci in šole pa bodo drsališče uporabljali za šolske ure drsanja.

Za rekreacijsko drsanje je drsališče odrto od ponedeljka do petka med 16. in 19. uro, ob sobotah, nedeljah, praznikih in v času šolskih počitnic pa med 10. in 12 . uro ter 16. in 19. uro.

 

Nepozabni božič Jakoba Aljaža

Slovenci smo več kot pol stoletja čakali na prevod v svetovnem merilu največkrat predvajane božične pesmi Sveta noč. Poslovenil in na božično noč jo je v Tržiču leta 1871 prvič zapel takratni kaplan Jakob Aljaž.

V počastitev tega edinstvenega dogodka v prazničnem času za vas pripravljamo posebno vodeno doživetje. Popeljali vas bomo skozi okrašeno mestno jedro, mimo cerkve svetega Andreja do najstarejše hiše v tržiškem mestnem jedru, Kurnikove hiše. Tu bosta že dišala tržiška flika in božični čaj. Izvedeli boste skrivnosti o prazničnih navadah na Tržiškem, srce pa vam bodo ogrele praznične pesmi in kolednice. Zgodbo o Kristusovem rojstvu boste spremljali v edinstvenih Tekčevih jaslicah, ki sodijo med najlepše dosežke ljudske in verske kulture pri nas. Doživetje boste zaključili v cerkvi Marijinega oznanjenja, kjer vam pripravljamo posebno presenečenje.

Vodenja bodo izvedena 5. 12., 12. 12., 19. 12. 2022 in 2. 1. 2023. Obvezne so predhodne prijave do zadnjega petka, pred razpisanim doživetjem, do 16. ure, po e-pošti informacije@trzic.si ali na 051 627 057.

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi