Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
4°C
ČET.
10°C
4°C
Oceni objavo

Promocijski dan umirjanja prometa pod Matizovcem

Promocijski dnevi umirjanja prometa do planinskih izhodišč so del projekta Outdoor doživetja v Karavankah, v katerem sodelujejo Občine Jesenice, Jezersko, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Tržič, Zavoda za turizem in kulturo Kranj in Žirovnica ter BSC, d.o.o., Kranj. V Tržiču bo akcija na območju zaselka pod Košuto ta konec tedna, 14. in 15. avgusta, ko bo med 8. in 19. uro popolna zapora ceste od odcepa z občinske ceste v Podljubelju proti Matizovcu.

Doline, polne pločevine, prepolna parkirišča in nepravilno parkiranje osebnih vozil ob lokalnih in gozdnih cestah povzročajo obilo slabe volje pri lokalnih prebivalcih, pa tudi obiskovalcih. V okviru promocijskih dni umirjanja prometa do planinskih izhodišč bomo vsaj za dan ali dva umirili situacijo, domačinom omogočili normalno vožnjo do svojih domov, obiskovalcem pa ponudili priložnost, da svoje jeklene konjičke pustijo nižje v dolini in se do izhodišča svojega pohodniškega podviga odpeljejo z brezplačnim avtobusom.


V Tržiču se bo akcija odvijala na območju zaselka pod Košuto 14. in 15. avgusta 2021. Oba dneva bo od 8. do 19. ure veljala popolna zapora ceste od odcepa z občinske ceste v Podljubelju proti Matizovcu (Pod Košuto). V tem času bo brezplačno parkiranje možno na javnih parkirnih mestih v Tržiču in v Bistrici pri Tržiču ter v kampu Podljubelj.

Vožnja skozi območje zapore bo omogočena tudi za vse prebivalce zaselkov "Geben", "Čižov" in "Matizovc" in intervencijska vozila na nujni vožnji.

Brezplačni avtobusni prevoz bo zagotovljen med 8. in 18. uro; prvi avtobus bo krožil na relaciji Tržič (avtobusno postajališče) – Bistrica (pri zelenjavarju) – kamp Podljubelj – parkirišče kmetije Zajmen pod Matizovcem – Tržič, drugi avtobus pa neprekinjeno na relaciji kamp Podljubelj - parkirišče kmetije Zajmen pod Matizovcem – kamp Podljubelj. Vozni red je zapisan v priponki.


Poleg BSC, d.o.o., Kranj in Občina Tržič pri akciji sodeluje tudi kmetija Zajmen, lastnica parkirišča pod Matizovcem. Do priljubljenih planin pod Košuto vodi tudi vrsta urejenih in dobro označenih poti iz nižje ležečih izhodišč, na primer iz Tržiča čez Kamnik, iz Podljubelja čez Kal, iz Doline ter iz Jelendola tako da vsem, ki želijo uživati v mirni gorski naravi na malo obljudenih poteh predlagamo, da izberejo katero od naštetih izhodišč.


Bodimo odgovorni obiskovalci Karavank; spoštujmo navade lokalnega prebivalstva in varujmo naravo, zato se na pot proti pohodniškemu cilju podajmo iz nižje ležeče doline peš ali z organiziranim prevozom.

Oglejte si tudi