Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
29°C
17°C
JUTRI
27°C
18°C
3851

Projekt "PROMETNI DNEVI V DOMU PETRA UZARJA"

Pešci kot udeleženci v cestnem prometu spadajo med najbolj ogrožene prometne udeležence. Izstopajo starejši nad 65 let starosti, saj je tudi večina smrtnih žrtev v tej starostni kategoriji. Večina prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci, se zgodi v jesenskem in zimskem času, kjer izstopa mesec november.

Danes smo izvedli tretji del projekta »Prometni dnevi v Domu Petra Uzarja«, ki smo ga pridobili na javnem pozivu za sofinanciranje posameznih aktivnosti nevladnih organizacij na področju varnosti v prometu v letu 2019, ki ga je razpisala Javna agencija republike Slovenije za varnost prometa (AVP).

Prvi del projekta smo izvedli, tako kot smo že poročali, 24. septembra 2019, v obliki varovanega vodenega pohoda stanovalcev Doma po bližnji okolici le tega.

Drugi del je bil izveden na domskem sejmu, 3. oktobra 2019, kjer smo se člani ZŠAM Tržič predstavili, informirali prisotne o naših aktivnostih in predvsem izpostavili pomembnost vidnosti pešcev, zlasti v jesenskem in zimskem času. V ta namen smo razdelili tudi razpoložljiv odsevni material in pokazali, kako se ga pravilno uporablja.  

Danes, 10. oktobra 2019, pa smo izvedli tretji del, ki je bil namenjen posredovanju določenih znanj, ki usmerjajo pešce k samozaščitnem ravnanju v prometu. Izpostavili smo tudi problematiko, povezano z uživanjem zdravil s psihoaktivnim učinkom, saj zmanjšujejo spodobnost pešca za ustrezno presojo, zaznavne in fizične sposobnosti.

Glede na zaznano stanje na poti varovanega vodenega pohoda stanovalcev doma po Bistrici pri Tržiču pa smo lahko tudi pokazali na arhitektonske ovire, ki zelo ovirajo ali celo onemogočajo gibanje uporabnikov rolatorjev, invalidskih vozičkov in invalidskih električnih skuterjev.  O zaznanem stanju smo tudi obvestili odgovorne na občini Tržič, neposredno danes pa tudi župana mg. Boruta Sajovica.

Zahvala vsem, ki so sodelovali in omogočili izvedbo projektnih aktivnosti.

 

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi