Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

PEŠBUS tudi v zimskih vremenskih razmerah

Kljub temu, da je bil petek, 13. decembra, sneg in slabša vidljivost, smo prostovoljci ZŠAM Tržič varno »pripeljali« skupino osnovnošolcev na relaciji Za jezom - OŠ Tržič.
Tokrat je bil izziv malo večji, saj so nam poleg že uvodu omenjenih težav, hojo dodatno popestrile slabo očiščene in slabo vidne površine za pešce, parkirani in ustavljeni avtomobili na le teh, ter slabo vidne polomljene stopnice na poti z »gradu« do šole.

 

Ob prihodu pred šolo, pa smo zaznali tudi nepravilnosti, na katere opozarjamo že vrsto let. Najbolj izstopajoča je ustavljanje osebnih vozil na prostoru avtobusne postaje (kljub prometnima znakoma in talnim označbam), na intervencijski poti in parkirišču namenjenem invalidom.  

Opozoriti pa velja tudi na 29. člen ZPrCP, ki med drugim navaja: »Na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.«

 

 

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi