Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Nova generacija kolesarjev 2023

Kljub jeseni so vremenske razmere omogočile dovolj starim in kolesarjenja željnim osnovnošolcev, ki so se ustrezno usposobili, dne 10. oktobra 2023 opravljanje kolesarskih izpitov.
Tokrat so uspešno opravili kolesarski izpitučenci petih razredov OŠ Tržič, ki so izpolnili potrebne pogoje za pristop k le tem. Opravljanje izpitne vožnje smo tudi tokrat nadzirali predstavnik Policijske postaje Tržič in člana ZŠAM.

Kljub relativno primerni usposobljenosti za samostojno udeležbo v prometu velja na novo usposobljene kolesarje opozoriti na potrebo po večji pozornost na dogajanje v prometu, doslednejše izvajanje postopkov pri spreminjanju smeri vožnje, na vključevanje iz stranskih na glavno prometnico, na nepotrebno oviranje prometa in nenazadnje, na uporabo rok pri upravljanju kolesa.

Pomembno je, da se starši novo usposobljenih kolesarjev zavedate, da kljub izpolnitvi formalnih pogojev za samostojno udeležbo v prometu, so le ti še zelo ranljivi. Potrebujejo nadzor ter po možnosti s skupnim kolesarjenjem utrjevanje pridobljenih spretnosti in znanj. Potrebno jih je spodbujati h doslednemu spoštovanju prometnih predpisov, prometne kulture ter uporabi varnostne in obvezne opreme, kar najbolje storite z lastnim zgledom.

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

 

Oglejte si tudi