Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Preprečimo zlorabe in prijavimo nasilje

Novembra in decembra v policiji, kot so zapisali v sporočilu za javnost, posvečajo posebno pozornost aktivnostim na področju zaščite ranljivejših skupin, kot so otroci in ženske.
Aktivnosti vsako leto sovpadajo z mednarodnimi dnevi boja proti nasilju nad ženskami in otroki. Začnejo se z 18. novembrom, ko obeležujemo Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, in se nadaljujejo tudi 20. novembra (svetovni dan otroka), 25. novembra (mednarodni dan proti nasilju nad ženskami) ter zaključijo 10. decembra na mednarodni dan človekovih pravic. 

 

V preteklih letih smo v policiji v tem obdobju izvajali različne dejavnosti, od strokovnih posvetov, predavanj v šolah in DSO do stojnic za ozaveščanje občanov. V letošnjem letu smo zaradi epidemije Covid-19 zelo omejeni. 

 

Žal je zaradi različnih oblik nasilja za nekatere dom nevarnejši od virusa. Upada zaznanih primerov nasilja v družini na Gorenjskem med epidemijo žal ne beležimo. Kot smo lahko slišali marsikaterega strokovnjaka v medijih se zaradi različnih dejavnikov stiske ljudi v teh časih povečujejo. Letos iščemo vse možne virtualne rešitve kako ozavestiti javnost in spodbuditi k prijavi nasilja. 

Oglejte si tudi