Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Napovednik dogodkov v Tržiču

 

V torek, ob 19. uri ste prisrčno vabljeni v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja na predstavitev navdihujočega in pretresljivega romana  Bronje Žakelj Belo se pere na devetdeset. Roman opisuje odraščanje avtorice v sedemdesetih in osemdesetih letih preteklega stoletja ter je hkrati pripoved o tistem, česar nočemo videti ali se soočiti, dokler v to nismo prisiljeni. Nosi pomembno sporočilo: ko človek težko zboli, naj mu bližnji in prijatelji ne obrnejo hrbta, pač pa naj se pogovarjajo z njim, govorijo o bolezni in bodrijo.

 

Tudi v sredo ste ob 19. uri vabljeni v knjižnico na strokovno predavanje O rezi sadnih rastlin z Janom Bizjakom, doktorjem agronomije. Poznani predavatelj bo ljubiteljske vrtičkarje in strokovno javnost nagovoril v aktualnem času, ki je namenjen skrbi za vrt in rastline.

 

Na četrtkovi uri pravljic, ki bo kot običajno ob 17. uri, na otroškem oddelku knjižnice se vam bodo tokrat predstavili člani dramskega krožka OŠ Križe z igrico, ki nosi naslov Prijatelji.

 

Praznovanje gregorjevega začenjamo že v četrtek, ob 18. uri, ko bo v Galeriji Atrij odprtje razstave z naslovom Zakaj valentinovo, če imamo gregorjevo? Gre za vseslovensko razstavo, na kateri bodo razstavljeni gregorčki oz. barčice iz več desetih slovenskih krajev, ki kažejo, kako razširjeno je praznovanje spuščanja luč po vodi v sodobnosti. Osrednji dogodek prireditve Vuč u vodo, ki jo pripravlja Občina Tržič, ob njej pa sta glavna nosilca dogodka Osnovna šola Bistrica in Tržiški muzej, bo v ponedeljek, 11. marca popoldne.

 

V znamenju gregorjevega bo tudi sobotni Tržni dan. Za kulturno popestritev dogodka bo poskrbel Tržiški muzej s predstavitvijo svoje dejavnosti  in delavnico izdelovanja "gregorčkov". Seveda pa si boste lahko že tradicionalno napolnili svojo shrambo z izdelki lokalnih ponudnikov.

 

Podrobnosti o posameznih dogodkih si lahko ogledate na https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/, številne ideje za krajša in daljša potepanja po tržiškem pa boste našli na https://www.visit-trzic.com/.

 

Oglejte si tudi