Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Napoved dogodkov v Tržiču v tem tednu

Ne zamudite predstavitve izjemnega založniškega, znanstvenega in kulturnega dela z naslovom Problem povečevanja človeške energije, znanstvenega eseja, ki je bil tokrat prvič preveden v slovenski jezik in ga je Nikola Tesla objavil leta 1900 v Century Magazine, ki velja za osrednji spis v njegovem opusu. Vabi vas Knjižnica dr. Toneta Pretnarja v torek, 14. januarja, ob 19. uri.

 

V četrtek, 16. 1. 2020, ob 18. uri vljudno vabljeni na muzejski večer, v Pollakov salon Tržiškega muzeja, na katerem bodo avtorji Ivan Čuk, Alenka Puhar in Aleks Leo Vest predstavili najnovejšo knjigo Gospod Leon Štukelj in Tovarišija.

Esejistična študija o izrinjenem sokolu Leonu Štuklju, napisana na podlagi njegovih zapiskov, korespondence, dnevnikov in arhivskih listin.

 

Ustvarjalci filma Jaz sem Frenk se še zadnjič vračajo v Tržič. Film, v katerem eno od glavnih vlog igra prav naše mesto, saj so na njegovih ulicah, dvoriščih, v nekaterih domovih in v tovarni Peko posneti skoraj vsi prizori filma. Zadnji uprizoritvi si lahko ogledate v soboto, 18. 1. 2020, ob 17. in 19. uri, vstopnice so na voljo v TPIC Tržič po 3,90.

 

Podrobnosti o posameznih dogodkih si preberite na naši spletni strani Občine Tržič, pod zavihkom koledar dogodkov, https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/#2019.

 

Oglejte si tudi