Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.
                                 

NOVA JAVNA RAZSVETLJAVA V NASELJU SPODNJE VETRNO

 

V naselju Spodnje Vetrno je urejena nova javna razsvetljava, prilagojena rekonstrukciji nizkonapetostnega omrežja, ki ga izvaja distributer Elektro Gorenjska. V sklopu rekonstrukcije obstoječega odseka javne razsvetljave so odstranjene stare svetilke, na novo pa je postavljenih deset novih svetilk s temeljem ter drogom. Javna razsvetljava je postavljena le na lokacijah ob objektih ter na lokacijah oddaljenih od ceste 2 - 4 metre.

 

Hkrati je v delu naselja Senično prenovljena javna razsvetljava z obnovo devetih kandelabrov in menjavo obstoječih svetilk z varčnimi.

 

V ZVIRČAH IMAJO NOV PLOČNIK

 

Občina Tržič in Krajevna skupnost Kovor vabita v petek, 26. oktobra 2018, ob 16.30 na odprtje pločnika Zvirče. Odprtje bo pri Avtoservisu Bogataj v Zvirčah, v primeru slabega vremena bo prireditev v Domu krajanov Kovor.

 

DELO NA GRADBIŠČIH

 

  • Ureditev odvodnjavanja in rekonstrukcija meteornega kanala  občinske kategorizirane ceste na Brezjah pri Tržiču v dolžini 45m.
  • Rekonstrukcija odseka občinske kategorizirane ceste »Pod Košuto«.  Preplastili smo vozišče in uredili odvodnjavanja v dolžini 215 m.
  • Začetek rekonstrukcije mostu čez industrijski kanal BPT. V sklopu rekonstrukcije se bo obnovila tudi vsa komunalna infrastruktura. Dela se bodo zaključila predvidoma v sredini decembra 2018.

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

  • V torek, 23. oktobra 2018, ob 19. uri vabljeni v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja na literarni večer z Mojco Širok. Mojca Širok, novinarka in pisateljica, ki prihaja iz Nove Gorice. Novinarka je postala po naključju, ko je videla oglas za avdicijo na Radiu Študent, in še danes ne ve, kaj drugega bi v življenju raje počela. Trinajst let je bila dopisnica iz Italije in Vatikana. Za svoj leposlovni prvenec, kriminalko Pogodba, je prejela knjižno nagrado modra ptica 2018. Ozadje zgodbe je resnično, a Širokova je uveljavila pravico do popolne domišljijske svobode in v zgodbo umestila nekaj namišljenih likov, druge pa preimenovala ali pa potek dogodkov zapeljala po svoje.
  • V soboto, 27. oktobra 2018 otroci vabljeni v Kulturni center Tržič na predstavo Kraljična na zrnu graha. Lutkovno-igrana predstava je nastala po motivih istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena in pripoveduje o tem, da je vredno čakati na tisto, kar si srčno želimo, in ne pristajati na manj.
  • KUD Ampus vas na 300. dan tega leta (27. oktobra) vabi na grajske ruševine Gradu Altgutenberg. Izpod Cerkve sv. Jurija se boste ob 18.30 (zbor na parkirišču pod cerkvijo ob 18. uri) z baklami sprehodili do prizorišča, kjer bo pester kulturni program.

  

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi