Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.
Spremenjena prometna signalizacija in znižana najvišja dovoljena hitrost na lokalni cesti Križe – Duplje pri Žiganji vasi.

Smer Zadraga - Križe: znak za naselje  Žiganja  vas  je  postavljen nekaj metrov naprej od obračališča za avtobuse  v Zadragi. Omejitev do križišča za Žiganjo vas je 50 km/h. Naprej velja  omejitev  70  km/h. Smer Križe – Zadraga: znak za naselje Žiganja  vas  je  postavljen  približno  200 metrov pred obnovljenim zadraškim mostom. Omejitev do znaka za naselje Duplje je 50 km/h.

 

Občina Tržič se je kot ustanoviteljica Zdravstvenega doma Tržič (ZD Tržič) prijavila na javni razpis Ministrstva za zdravje za sofinanciranje nakupa vozila urgentnega zdravnika.

Za izvajanje dejavnosti ZD Tržič potrebuje vozila za različne namene kot so reševanja ponesrečencev na terenu, prevozi bolnikov v druge zdravstvene ustanove, prevoz urgentnega zdravnika, izvajanje patronažne službe in podobno. Za delo ZD je izrednega pomena tehnična brezhibnost vozil ter ustrezna, s predpisi določena oprema vozil. ZD Tržič za namen izvajanja del in nalog urgentnega zdravnika trenutno uporablja dve vozili (letnik 2013 in 2008).

Vozilo urgentnega zdravnika mora biti na voljo 24 ur na dan in vse dni v letu v brezhibnem tehničnem stanju, saj v primeru odsotnosti reševalnih vozil zaradi intervencij, predstavlja dodatno vozilo za odhod na teren - za prevoz medicinskega osebja in medicinske opreme. Enako velja tudi za primer velike ali množične nesreče. Dodaten razlog za nakup vozila je tudi povečan obseg dela. Predvidena vrednost vozila oblike SUV s potrebno medicinsko, informacijsko in telekomunikacijsko opremo ter opremo vozila z ustrezno signalizacijo znaša dobrih 33.000 EUR.


Dogovor o sofinanciranju nakupa reševalnega vozila za ZD Tržič


V letu 2019 se na področju slovenskega zdravstva pričakuje vzpostavitev dveh dispečerskih centrov in vsaj delna reorganizacija službe nujne medicinske pomoči (NMP). Za ZD Tržič je zato nujna čim prejšnja nabava novega urgentnega reševalnega vozila, ki je tudi pogoj za nadaljnje delovanje in ohranitev službe NMP v občini. Čeprav je glede razvoja NMP lokalno in na državnem nivoju še precej neznank tako Občina Tržič kot OZG v Tržiču podpirata obstoj NMP vsaj v sedanjem obsegu.

Najugodnejši ponudnik za dobavo vozila je že izbran, pogodbena cena pa znaša 175.528,72 EUR. Dogovorjeno je, da Občina Tržič in OZG krijeta vsak polovico stroškov nabave vozila.


Občina Tržič spodbuja razvoj podjetništva in gospodarstva

Občina Tržič je tudi v letošnjem letu pripravila javni razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini. Med upravičence bo razdeljenih 43.283,40 evra za spodbujanje promocije in prodora na tuje trge ter spodbujanje sobodajalstva. Javni podpis pogodb o sofinanciranju bo v sredo, 11. julija 2018, ob 16. uri v mali sejni sobi Občine Tržič.

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi