Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

V želji, da boste še hitreje in podrobneje seznanjeni z delom v občinski upravi Občine Tržič, vas seznanjamo s pregledom večjih izvedenih del v preteklem in napovednikom dogajanja v tekočem tednu.
 

Občina Tržič je prejšnji teden podpisala pogodbo s projektantskim podjetjem Planing biro Kranj d. o. o. za izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo fekalne kanalizacije v aglomeraciji Loka v vrednosti 145.058,00 EUR z DDV. S tem projektom bo Občina Tržič jeseni letos kandidirala za pridobitev evropskih sredstev na razpisu DRR2. V poletnem času bomo tako lastnikom zasebnih zemljišč predstavljali posamične predvidene poteke tras fekalne kanalizacije. Mestoma se bo ob kanalizaciji obnovil tudi dotrajan vodovod ter cesta z meteorno kanalizacijo. Na tem mestu se hkrati zahvaljujemo in vljudno prosimo tudi za vnaprejšnje dobro sodelovanje pri omenjenem projektu, ki je ocenjen na skoraj 6 milijonov EUR in bo sofinanciran iz evropskih sredstev.

 

Gradbena dela na večjih projektih, ki zajemajo obnovo cest, se izvajajo skladno s terminskim načrtom. Redno vzdrževanje cest poteka skladno s predlogi, ki jih pripravi predstavnik Komunale Tržič d. o. o., potrdi pa občinska uprava. Dela v teh dneh obsegajo redni pregled cest, ki ga opravlja preglednik cest, obnovo talnih označb, ročno košnjo trave, po potrebi strojno pometanje vozišč ter urejanje makadamskih vozišč v KS Podljubelj.

 

V mesecu juliju se bo ponovno sestala Komisija za prometno varnost Občine Tržič, ki bo obravnavala  vprašanja in pobude krajanov v zvezi s prometnimi ureditvami v občini, komisijo pa sestavljajo predstavniki Policije, Medobčinskega inšpektorata Kranj, SPV, Komunale in občinske uprave.

 

V mesecu juniju smo zaključili z menjavo zunanjega stavbnega pohištva v devetih občinskih stanovanjih. Menjavo zunanjega stavbnega pohištva je opravilo podjetje Satler okna in vrata d. o. o., ki je na javnem razpisu oddalo najugodnejšo ponudbo.

Konec junija smo zaključili obnovo treh neprofitnih stanovanj, ki jih bomo dodelili upravičencem, ki so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem.


V mesecu maju smo na podlagi javnega razpisa izbrali najugodnejšega izvajalca  za sanacijo fasade večstanovanjskega objekta na naslovu Podvasca 7. Obnova fasade bo opravljena do konca meseca septembra 2018.  


Zadnji petek v juniju je zaživela Gorenjska plaža, ki bo v poletni sezoni odprta od nedelje do četrtka, v času od 9. do 19. ure, ob petkih in sobotah od 9. do 21. ure, od ponedeljka do petka pa tudi od 7. do 8. ure za jutranje rekreacijsko plavanje.


Po nekaj letih uspešnega obratovanja po nekaterih turističnih krajih na Gorenjskem, poseben turistični avtobus Hop-on Hop-off prihaja tudi v Tržič.  Avtobus bo v Tržič pripeljal vsak petek v juliju in avgustu

 

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

  • Tržiški muzej vas  vabi na odprtje razstave Citre Muzeja Velenje, ki bo v četrtek, 5. julija 2018, ob 18. uri v Galeriji Atrij Občine Tržič. Gostujočo razstavo, ki predstavlja del bogate zbirke zasebnega zbiralca in odličnega poznavalca citer Borisa Andreja Mlakarja, je pripravil Muzej Velenje, njena avtorja pa sta Boris Andrej Mlakar in kustos Blaž Verbič iz Muzeja Velenje. Na ogled bo več kot 90 citer, citrarsko notno gradivo, strune in drugi s citrami povezani predmeti. Kulturni program bo obogatil citrar Dejan Praprotnik.
  • Foto klub Tržič vas do 28. julija vabi v Dom Petra Uzarja v Bistrici pri Tržiču, na ogled razstave Lada Srečnika z naslovom: »Krajevna skupnost Bistrica pri Tržiču je zablestela v novi podobi«. Na ogled pa je tudi razstava o Mirku Majerju, v spomin in zahvalo častnemu članu Društva prijateljev mineralov in fosilov Slovenije in prav tako častnemu članu Turističnega društva Tržič.
  • Ob sobotah in nedeljah nas lahko obiščete v Razstavno -  izobraževalnem središču Dolina, od 11. do 18. ure.

Oglejte si tudi