Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Boljši časi za tržiški nogomet

Kaže, da bodo naši otroci in mladi nogometaši kmalu spet imeli možnost igrati in trenirati na domačih tleh, tu, v Tržiču, kjer je bil nogomet od nekdaj doma.

Leta 1950 je imela občina Tržič tri velika igrišča, danes nobenega. In vendar nogomet v občini živi, saj ga v tržiškem klubu aktivno trenira okrog 200 mladih, rekreativno pa se s tem najbolj priljubljenim moštvenim športom ukvarja vsaj še petkrat toliko Tržičanov. Vsi seveda v drugih občinah in na tujih igriščih, saj na domačega čakamo že 18 let.

Zato so se na junijski seji občinskega sveta svetnice in svetniki ponovno posvetili problematiki čimprejšnje izgradnje nogometnega igrišča. Po letih drugih prednostnih naložb in skrbnega iskanja najustreznejše lokacije, ki se je izkazala za edino možno, se zdaj želja po igrišču končno lahko prične uresničevati.

 

Projekt izgradnje nogometnega igrišča Križe uživa polno podporo vodstva občine in župana. Široko podporo investiciji pa so v vseh dosedanjih postopkih izkazali tudi svetniki; od umestitve območja športnega centra v občinski prostorski načrt, do zagotovitve sredstev za odkup zemljišč in gradnjo nogometnega igrišča v načrtu razvojnih programov občine ter nedavne zelene luči za odkup zemljišč v športnem parku v Križah, na območju za šport in rekreacijo. Kot smo večkrat slišali v razpravi, imajo vse občine, po velikosti primerljive naši, nogometna igrišča in druge možnosti množične rekreacije. S to investicijo se z 18 letno zamudo občanom vrača tisto, kar je bilo generacijam mladih leta 1999 nepremišljeno odvzeto zaradi nerazumevanja pomena množičnega športa za življenje mladih, za zdrav razvoj posameznika in celotne skupnosti. Nogometna igra ima pomembno povezovalno vlogo v družbi, krepi zdrav telesni in osebnostni razvoj mladih, jih spodbuja k zdravemu načinu življenja, pa tudi k skupinskemu delu, sodelovanju, disciplini, vztrajnosti, medsebojnemu spoštovanju in spoštovanju vrednot. Prav je, da mladi to doživijo na domačem igrišču.

 

Po večletnih iskanjih ustrezne lokacije in javnih razpravah, postopkih umeščanja v prostor, številnih pogovorih z lastniki zemljišč, ocenah sodnih izvedencev in cenilcev o tržni vrednosti zemljišč ter številnih poglobljenih razpravah na ravni občine in občinskega sveta je zdaj prišel čas, da občina lahko pristopi k odkupu zemljišč in nato k izgradnji nogometnega igrišča v okviru širitve športnega parka Križe.

 

Poleg mladih nogometašev in njihovih staršev ter rekreativnih igralcev nogometa na čimprejšnjo izgradnjo nogometnega igrišča in širitev športnega parka težko čakata tudi tamkajšnja osnovna šola in vrtec. Na športnem igrišču se bodo namreč izvajali tudi pouk in druge interesne dejavnosti s področja športne vzgoje. Kot zanimivost povejmo, da je nekoč, prav na mestu, kjer bo stalo novo nogometno igrišče, že stalo nogometno igrišče. Tedaj vojaško.

 

S sprejemom sklepa o nakupu nepremičnin za širitev športnega parka Križe na junijski seji občinskega sveta smo vsi skupaj še korak bliže širitvi športnega parka Križe in izgradnji težko pričakovanega nogometnega igrišča.

 

 

 

 

Oglejte si tudi