Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja: 32.000 evrov za športne, kulturne in turistične dogodke, 30.000 evrov za pokroviteljstva župana, preverite dva natečaja za delovno mesto

Pred nami je seja Občinskega sveta Občine Tržič, na kateri se bo med drugim potrjeval zaključni račun Občine Tržič za leto 2018. Objavljena sta bila dva Javna natečaja za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta, in sicer višji svetovalec v Uradu za okolje in prostor in svetovalec v Uradu za gospodarstvo in družbene dejavnosti, oba za nedoločen čas. Ne spreglejte Javnega razpisa za sofinanciranje programov oziroma projektov, ki niso bili predmet drugih javnih razpisov iz proračuna Občine Tržič za leto 2019 - pokroviteljstva župana in Javnega razpisa za izbor javnih prireditev in dogodkov, ki jih bo v 2019 sofinancirala Občina Tržič. Planinsko društvo Tržič pa išče zanesljiv, proaktiven in dinamičen oskrbniški par ali ekipo za Planinski dom na Zelenici.
Za pokroviteljstva župana letos predvidenih 30.000 evrov

Javni razpis za sofinanciranje programov oziroma projektov, ki niso bili predmet drugih javnih razpisov iz proračuna Občine Tržič za leto 2019 - pokroviteljstva župana, v predvideni višini 30.000 eurov, bo odprt vse do 1. oktobra 2019 oz. do porabe sredstev. Najvišji znesek sofinanciranja posameznega programa ali projekta s strani Občine Tržič znaša 2.500 eurov.

 

Predmet javnega razpisa so programi in projekti, med katere sodijo organizacije in udeležbe na večjih prireditvah, proslavah, dogodkih in tekmovanjih, izdaje knjig, brošur ter zvočnih zapisov, nakup oz. posodobitev opreme, izvedba dobrodelnih oziroma izobraževalnih akcij, ter ostali projekti ali aktivnosti, ki niso bili predmet drugih javnih razpisov iz proračuna Občine Tržič, vendar pomenijo prispevek k zadovoljevanju javnih potreb, izboljšanju procesov in pogojev delovanja ter družbenega življenja v občini, dostopnosti storitev in prepoznavnosti občine.

 

Na javni razpis se lahko prijavijo:

-          krajevne skupnosti, društva, klubi in združenja, ki imajo sedež na območju občine Tržič,

-          izjemoma za dodelitev sredstev za sofinanciranje lahko kandidirajo društva, klubi in združenja, ki imajo sedež izven občine Tržič, vendar se prireditev ali aktivnost izvaja na območju občine Tržič in vključuje večino udeležencev iz občine Tržič oz. je regijskega pomena,

-          fizične osebe s stalnim prebivališčem v občini Tržič za dejavnost, ki bo bistveno pripomogla k prepoznavnosti in promociji občine Tržič.

 

Celoten razpis si lahko preberete na spletni strani Občine Tržič oz. povezavi (https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/javni-razpis-za-sofinanciranje-programov.html).

 

32.000 evrov za športne, kulturne in turistične dogodke

Objavljen je Javni razpis za izbor javnih prireditev in dogodkov, ki jih bo v letu 2019 sofinancirala Občina Tržič, ki so javno oglaševani in namenjeni splošni javnosti, ki prispevajo k obogatitvi družbenih dejavnosti na lokalni ravni in dopolnjujejo kulturno, turistično in športno ponudbo kraja, ohranjajo in promovirajo kulturno dediščino in ljudske običaje, prispevajo k zadovoljevanju javnih potreb ter prepoznavnosti občine in so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

 

Okvirna višina razpisanih sredstev znaša:

- za prireditve in dogodke s področja športa: 15.000 EUR,           

- za prireditve in dogodke s področja kulture: 5.000 EUR,

- in za turistične ter ostale prireditve in dogodke: 12.000 EUR.

 

Predmet razpisa je sofinanciranje aktivnosti, ki se izvajajo kot zaključni enkratni dogodki. Izvedba organizacije prireditve mora biti racionalna in varčna. Najvišja stopnja sofinanciranja posameznega prijavljenega projekta znaša 2.500 EUR. Razpis bo odprt vse do 1. septembra 2019 oz. do porabe razpisanih sredstev.

 

Celoten razpis si lahko preberete na spletni strani Občine Tržič oz. povezavi (https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/javni-razpis-za-izbor-javnih-prireditev-in-dogodkov-ki-jih-bo-v-2019-sofinanc.html).

 

Javni natečaj za 2 uradniški delovni mesti na Občini Tržič

V ponedeljek, 18. marca, je bil objavljen javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta višji svetovalec v Uradu za okolje in prostor za nedoločen čas. Vsi zainteresirani vljudno vabljeni, da se prijavite. Več o pogojih in vsebini pa si lahko preberete na spletni strani Občine Tržič oz. na povezavi (https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/javni-natecaj-za-zasedbo-prostega-uradniskega-delovnega-mesta-3.html).

 

V ponedeljek, 25. marca, je bil objavljen Javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta svetovalec v Uradu za gospodarstvo in družbene dejavnosti za nedoločen čas. Vsi zainteresirani vljudno vabljeni, da se prijavite. Več o pogojih in vsebini pa si lahko preberete na spletni strani Občine Tržič oz. na povezavi (https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/javni-natecaj-za-zasedbo-prostega-uradniskega-delovnega-mesta-4.html).

 

Kdo bo novi oskrbnik Planinskega doma na Zelenici?

Planinsko društvo Tržič išče zanesljiv, proaktiven in dinamičen oskrbniški par ali ekipo za Planinski dom na Zelenici (1536 m). Zaželeno je vsaj osnovno znanje tujih jezikov (angleščina, nemščina, hrvaščina), kakovostna priprava raznovrstnih jedi, poznavanje dela z davčno blagajno in poznavanje okoliških poti in gora. Pričetek dela je 30. maja 2019, pogodba pa se sklene do 28. novembra 2019 z možnostjo podaljševanja. Prijaviti se je mogoče do 19. aprila 2019.

 

Celoten razpis si lahko preberete na spletni strani Občine Tržič oz. povezavi (https://www.trzic.si/obcina/javni-razpisi-in-objave/planinski-dom-na-zelenici-razpis-za-oskrbnika.html).

 

Brezplačni tečaj za turističnega vodnika

Zaradi vse večjega števila turistov, ki želijo naše naravne in kulturne znamenitosti spoznati v spremstvu lokalnega turističnega vodnika želimo ekipo okrepiti z novimi, predvsem angleško in nemško govorečimi vodniki. V ta namen bomo od 1. do 13. aprila 2019,  ponovno organizirali tečaj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika.

 

Vabljeni, da se nam pridružite vsi, ki vas veseli delo z ljudmi, ste komunikativni in imate končano najmanj srednjo strokovno izobrazbo in znanje enega tujega jezika za stopnjo srednje strokovne izobrazbe. Svojo izpolnjeno prijavnico, s prilogami, nam do 28. marca posredujete na: janja.nemc@trzic.si ali na Občina Tržič za TPIC, Trg svobode 18, 4290 Tržič.

 

Premiera filma o demenci »Ne pozabi name«

V petek, 29. marca, ob 11. uri v Kinoteki ne zamudite premiere ganljivega filma o življenjskem svetu človeka z demenco, kot ga v Sloveniji še ni. Demenca postaja v svetu vse večji izziv – ne samo za strokovnjake, temveč tudi za družine in družbo v celoti. Po podatkih WHO (Svetovne zdravstvene organizacije) živi na svetu 50 milijonov ljudi, ki imajo demenco, od tega v Sloveniji okoli 40.000.

 

Po premieri filma bo sledila kratka okrogla miza. Spregovorile bodo Romana Turk, svojka človeka z demenco, v. d. direktorica Doma Petra Uzarja dr. Anamarija Kejžar in strokovnjakinja s področja demence, profesorica s Fakultete za socialno delo, dr. Jana Mali.

 

Nova razstava v Galeriji Paviljon

V četrtek, 28. marca, ob 18. uri, bo v Galeriji Paviljon odprta razstava Eve Petrič z naslovom »Vrhnja koža«, ki bo na ogledu vse do 4. maja 2019. Umetnica bo ob odprtju predstavila razstavljena dela in svojo ustvarjalno pot. V kulturnem programu bosta nastopila glasbenika Klemen Smolej in Jure Rozman.

 

Eva Petrič (1983), umetnica s tržiškimi koreninami, svoje življenje tke med New Yorkom, Dunajem in Slovenijo. Avtorica razstavo Vrhnja koža povezuje z bogato zgodovino tržiške usnjarske in tekstilne obrti, ob tem jo zanima človek in njegovo čustvovanje.

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

Ponedeljek, 25. marec 2019
11.00 Vaje za spomin in koncentracijo

 

Torek, 26. marec 2019
8.00 Pohod in spoznavanje Tržiča z okolico ter ogled muzeja

11.00 Vaje za spomin in koncentracijo (zelo težke vaje)

19.00 Predavanje Miha Kramlija: Radosti in pasti nove tehnologije

 

Sreda, 27. marec 2019
11.00 Individualna pomoč za uporabnike računalnika

18.00 Nastop učencev Glasbene šole Tržič

18.00 Letni zbor članov Občinskega združenja slovenskih častnikov Tržič

 

Četrtek, 28. marec 2019
17.00 Ura pravljic: predstava Od kod si kruhek

18.00 Odprtje razstave: Eva Petrič, Vrhnja koža

 

Sobota, 30. marec 2019
19.00 Predstava: Vohun iz Šiške

 

Še vedno si lahko prav vsak dan v Galeriji Atrij ogledate razstavo »Zakaj valentinovo, če imamo gregorjevo?«, medtem ko je v Galeriji Paviljon razstava Mihe Maleša »S poti« na ogled samo še danes. V četrtek, 28. marca, odprta razstava Eve Petrič »Vrhnja koža« v Galeriji Paviljon pa bo na ogledu vse do 4. maja 2019.

 

Za več informacij in podrobnosti o dogodkih v Občini Tržič kliknite TUKAJ.

 

Vljudno vabljeni, da nas spremljate na družabnih omrežjih (Facebook: @ObcinaTrzic in Twitter: @obcinatrzic).

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi