Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja: Kakšen bo proračun za leto 2019

V prvih dneh novega leta 2019 se na Občini Tržič intenzivno ukvarjamo s pripravo proračuna za tekoče leto. V obdelavi je veliko novih razpisov in projektov, nekaj izmed njih je že objavljenih. V tednu, ki je pred nami, bo tudi nekaj dogodkov, ki vam lahko popestrijo vsakdan. Občina Tržič je z novim letom dobila novega podžupana. To je postal 26-letni Jure Ferjan iz Bistrice pri Tržiču. Po izobrazbi diplomirani ekonomist, sicer pa poznan kot urednik in voditelj na Nova24TV.

Občinska uprava Občine Tržič je v zaključni fazi s pripravo osnutka proračuna za leto 2019, ki bo investicijsko usmerjen. Prednost tokratnega proračuna bodo imeli projekti oz. investicije, za katere je Občina Tržič že zagotovila evropska sredstva.

 

Velik del proračuna predstavljajo sredstva za zagotavljanje redne dejavnosti: sofinanciranje javnih zavodov (predšolska in šolska vzgoja, knjižnica, muzej, izobraževanje odraslih, glasbena šola), športnih in kulturnih organizacij, socialnih programov, idr. Proračun zajema tudi področja razvoja, gospodarstva in turizma. Hkrati so v proračunu predvidena sredstva za druge namene kot so zagotavljanje prevozov otrok, javne razsvetljave, energetske sanacije, itd.

 

Novih zadolževanj ni predvidenih, tako da Občina Tržič še naprej ostaja v dobri finančni kondiciji in pripravljenosti za večje projekte, ki jih bo v mandatu 2018 – 2022 veliko.

 

Novi razpisi in projekti

Pripravljen in objavljen je bil Javni razpis za sofinanciranje športnih programov v Občini Tržič za leto 2019, v okvirni višini 180.000 evrov. Sofinancira se področja športa, kot so športni programi, program razvojnih in strokovnih nalog v športu, športni objekti in površine za šport v naravi, delovanje športnih organizacij, športne prireditve in promocija športa.

 

Poteka priprava vloge za sofinanciranje na javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju kulturne dediščine, kjer bo Občina Tržič prijavila projekt obnove stavbe Tržiškega muzeja. Na objektu Zgornja kajža - Tržiški muzej se bodo opravljali restavratorsko-konservatorski posegi in obnovitveno-obrtniška dela na strukturnih elementih objekta, ki zajemajo:

 

- menjavo in obnovo zunanjega stavbnega pohištva,

- obnovo okenskih in vratnih kamnitih portalov,

- sanacijo vlage vzhodni del objekta,

- ureditev in sanacija rak,

- fasadni podstavek in odvodnjavanje.

 

Na spletni strani Občine Tržič – www.trzic.si je objavljena razpisna dokumentacija za javni razpis za sofinanciranje programov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v Občini Tržič za leto 2019, v okvirni višini 70.000 evrov. Rok za prijavo je 15. 1. 2019, do 13. ure.

 

Za več informacij kliknite tukaj:

(LINK:https://www.trzic.si/aktualno/za-ljubiteljsko-kulturno-dejavnost-se-v-obcini-trzic-ne-gre-bati.html)

  

Poteka usklajevanje vsebin in aktivnosti na projektu Alpe Adria Karavanke/Karawanken, in sicer na področju promocije in marketinga destinacije ter izvedbe različnih izobraževalnih in promocijskih dogodkov.

V prejšnjem tednu so bili pripravljeni upravni akti, kot so odločbe za obratovalni čas, odločbe za finančno pomoč ob rojstvu otroka in pridobitev odločb s strani CSD, njihova preučitev in obdelava. Poteka tudi priprava različnih pogodb o najemu Kulturnega centra in priprava gradiva za januarsko sejo Občinskega sveta Občine Tržič, kjer se bo med drugim imenovalo tudi delovna telesa Občinskega sveta Občine Tržič.
 

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:


Ponedeljek, 14. januar 2019
17.00 Zimska liga v streljanju z zračno puško in pištolo
17.00 BRANJE S TAČKAMI

18.00 Šola za starše (Uvod v šolo za starše; komunikacija med staršema)

Torek, 15. januar 2019
17.00 BRANJE S TAČKAMI

Sreda, 16. januar 2019
18.00 Šola za starše (Matične celice; porod)

19.00 POTOPIS »PO POTI ALPE ADRIA TRAIL ALI POHODNIŠTVO PO RAJSKEM VRTU«
 
Četrtek, 17. januar 2019
17.00 PREDSTAVA ZA OTROKE »IZGUBLJENA SNEŽINKA«
18.00 Šola za starše (Razvoj in nega zob v 1. letu)

19.00 Šola za starše (Prehrana in bolezni pri dojenčku)

Petek, 18. januar 2019
19.30 Tržiški abonma: SNG Nova Gorica – Realisti

Sobota, 19. januar 2019
11.00 Abonma za otroke: Gledališče iz desnega žepka - Motovilčica – igrana

Še vedno pa lahko prav vsak dan v tednu drsate na drsališču na Ravnah.

Za več informacij in podrobnosti o dogodkih v Občini Tržič kliknite tukaj.
(LINK: https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/)

Vljudno vabljeni, da nas spremljate na družabni omrežjih (Facebook: @ObcinaTrzic in Twitter: @obcinatrzic).

 

 

Oglejte si tudi