Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

MONIKA JENKOLE – nakit MONYDESIGN

Prijazna ustvarjalka modnega nakita, družinska, iskrena oseba in ljubiteljica živali, Monika Jenkole, doma iz Bistrice pri Tržiču, se je že kot majhna deklica rada lepo in modno oblačila ter nosila nakit. Pred približno petimi leti se je udeležila ustvarjalne delavnice nakita v trgovinici z materialom za ustvarjanje v Ljubljani. Po njej so imeli žrebanje in Monika je prejela 1. nagrado: 3-urni tečaj izdelovanja nakita pri Tini Mežek. To je bil začetek njene poti. Najprej nakit iz aluminijaste žice, različnih barv in nato kvačkani nakit, ki je sedaj eden izmed njenih top modnih izdelkov in pravi balzam za oči.

Monika si za ustvarjanje vzame vsako prosto minuto, ki jo ima. V svojem edinem hobiju neizmerno uživa. Še posebej je ponosna, ker njen nakit Monydesign nosijo znane osebnosti: podjetnica Tanja Skaza, voditeljica in igralka Zvezdana Mlakar, pevka Romana Krajnčan, vsestranska pravnica Vlasta Nussdorfer, motivatorka Saša Einsiedler, Sonja Primožič iz ansambla Zarja in modna poznavalka Barbra Drnač. Za njeno oddajo Parada plesa sta lansko leto skupaj izvedli nagradno igro v času »roza oktobra«, ki jo bosta letos ponovili. Voditeljica hrvaške regionalne televizije TV Nova Pula je tudi v eni izmed oddaj »Zapadne strane« nosila komplet njenega nakita. Z veseljem rada poudari, da je v reviji Unikat imela svoj prispevek z naslovom Kvačkana ogrlica. Ponosno je sodelovala kot ena izmed ustvarjalk poročnega obreda na »Lovely dogodku«, kjer je nevesta nosila njeno kvačkano ogrlico.

Nakit Monydesign je na voljo v trgovinah, ki podpirajo male ustvarjalce: Soba ustvarjalcev Izola, Cvetličarna Zate Lesce, Trgovinica v Hotelu Vesna Topolšica, VE-MA trgovinica v Bohinju, Trgovina SKRINJICA Kranj, TM MODA Laško, Etno galerija Bohinj, Cvetličarna DAR ZATE in Tunika fashion Kranj.

Ob pomembnih dogodkih v kraju zadovoljno prodaja na stojnici, saj se tako lahko sreča s stranko in prevzame marsikatero zahtevno naročilo. Velikokrat jo vidimo na raznih sejmih in v Qlandii v Kranju. Prav je, da njen trud spozna ožja in širša okolica, saj nam je lahko za vzgled in navdih. Njena največja želja je biti lastnica male butične trgovinice, kjer bi lahko svoj nakit ponudila širši Sloveniji, k sodelovanju pa bi povabila še ostale ustvarjalce nakita.

Oglejte si tudi