Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

V Občini Tržič asfaltirana cesta tudi nad tisoč metri

Ta konec tedna bosta v Občini Tržič odprtji dveh obnovljenih odsekov cest, ki sta na lepšo in varnejšo podobo čakala dolgih štirideset let. V petek bo slovesno v prostorih Doma krajanov Kovor, kjer bo simbolično odprtje ceste Kovor-Brdo, v soboto pa bodo ob praznovanju farnega dne odprli še cesto Potarje-Tič. Skupna vrednost obeh projektov znaša dobrih 415 tisočakov. Izvajalci so za dokončanje obeh cestnih odsekov potrebovali dobre tri mesece.
Najtežji odsek trase med Kovorjem, Brdom in vasjo Ljubno v radovljiški občini v dolžini enega kilometra in širini treh metrov,  je zdaj trajnostno urejen, z urejenim odvodnjavanjem, z asfaltno prevleko, prometno signalizacijo in opremo. »Ceste so se razveselili domačini, krajani, pohodniki, rekreativci, številni kmetje, gozdarski delavci.  Je pa ta cesta tudi pomembna  turistično-rekreativna povezava tržiške in radovljiške občine,« pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. Vrednost celotnega projekta, ki sta ga financirali Občina Tržič in participativno KS Kovor, znaša 129.231,01 evrov.

Več kot štiri desetletja je na obnovo čakala tudi gorska cesta od Potarja do Tiča, ki je najvišja asfaltirana cesta v občini, saj se vije na višino tisoč metrov nad morjem. Pomembna je z vidika olajšanja življenja domačinov, je tudi šolska pot ter gospodarsko pomembna cesta zaradi planin, gospodarjenja z gozdovi in gorsko  kolesarska turistična povezava. Na tem delu trase se je uredila cesta v dolžini 1070 metrov in širini 3 metrov. Zajema asfaltiranje vozišča, namestitev prometne signalizacije in opreme ter ureditev odvodnjavanja. Dela, ki so bila zaradi plazovitega terena izredno zahtevna in je bilo potrebno nekaj tisoč m2 brežin dodatno utrditi z varovalnimi mrežami,  je opravila Gorenjska gradbena družba iz Kranja. Vrednost celotnega projekta znaša 286.202,14 evrov. Država bo Občini Tržič iz naslova sofinanciranja po ZFO iz državnega proračuna namenila 162.277,00 evrov nepovratnih sredstev.


Občina Tržič, Krajevna skupnost Kovor in Župnika Kovor vabijo v petek, 25. novembra 2016, ob 16. uri na odprtje ceste Kovor – Brdo v prostore Doma krajanov Kovor. Župnik Ivan Potrebuješ bo poskrbel za njen blagoslov, slavnostnemu odprtju pa sledi družabno srečanje.


Občina Tržič, Krajevna skupnost Lom pod Storžičem in Župnija Lom pod Storžičem vabijo v soboto, 26. novembra 2016, ob 15.30 na odprtje ceste, ki bo na križišču Pinč-Tič-Strmec, sledi maša v cerkvi sv. Katarine v Lomu, ob 18. uri pa še kulturni program v Domu krajanov Lom.

  

»Čeprav se počasi približuje zima, je na nekaterih gradbiščih v tržiški občini še pestro. Še v letošnjem letu načrtujemo zaključek vsaj dveh projektov. In sicer naselje Duševno-Voh, kjer smo prenovili komunalno infrastrukturo, v Podljubelju pa bomo najpomembnejši tržiški vodni vir Smolekar priklopili na omrežje,« napoveduje tržiški župan mag. Borut Sajovic.

 

Oglejte si tudi