Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

ZA 35 LET SO SE DOTAKNILI SRCA

MePZ Ignacij Hladnik je 7. junija 2014, v cerkvi Marijinega oznanjenja v Tržiču, v sodelovanju z orkestrom, solistko in pod taktirko Tomaža Megliča, prvič v Sloveniji izvedel delo angleškega skladatelja Karla Jenkinsa STABAT MATER ter tako slovesno obeležil 35 let svojega delovanja.
V zavidljivih 35 letih se je nabralo veliko dogodkov in koncertov, ki se jih radi spominjamo, ter smo nanje ponosni in izvedba koncerta STABAT MATER ima med vsemi temi zagotovo posebno mesto.

 

MePZ Ignacij Hladnik in odlična solistka Polona Kopač Trontelj so, ob spremljavi komornega orkestra, celoten koncert odpeli zares čutno. Mogoče tudi zato, ker se je ta glasba preprosto dotaknila naših src. V zraku je bilo nekaj veličastnega. In ko je tisto soboto, 7. junija zvečer, v tržiški farni cerkvi odzvenel zadnji AMEN, so se čustveno, nekateri s solzami v očeh, odzvali tudi številni navdušeni poslušalci, ki so nas nagradili z bučnim aplavzom.

 

Ob koncu je zborovodja Tomaž Meglič za 35-letno udejstvovanje na glasbenem področju ljubiteljske kulture prejel Častno Gallusovo značko JSKD, pevci pa smo se mu zahvalili za trud in neizmerno energijo, ki jo vlaga v naš sestav.

 

VTISI PO KONCERTU: Hvaležna sem, da sem del sestava Ignacij Hladnik. Za občutke, ki smo jih doživljali na koncertu, se je bilo vredno potruditi. (Nana) Imela sem občutek, da dihamo kot eden. Ne spomnim se česa podobnega, najbrž smo peli z Božjo pomočjo. (Nuša) Večer je bil res poseben in nam bo navdih za naslednje nastope. (Simona) Priznanje izrekam za vse, kar ste pokazali na koncertu. Sopranom, ki ste zdržali vse višine, altom še posebej za takte 24, 25 in 26 (Ave verum), tenorjem za kontrast v pravih trenutkih in basom za vse kaplje znoja ob gradnji glasbenega temelja celotnega koncerta. (Tomaž) Dotaknili ste se srca in segli do neba. (poslušalka)

 

Andreja Meglič

 

Oglejte si tudi