Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

VOX ARSANA Z DINAMIČNO BARVITOSTJO VOKALOV PRIHAJA V TRŽIŠKI MUZEJ

Na predvečer praznika državnosti bo Tržiški muzej preplavljen z odličnim večglasnim petjem skupine Vox Arsana, s katero se nadaljujejo Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju.

Vox Arsana velja za vodilni vokalni kvartet v jugovzhodni Evropi. V njihovi odrski eksplozivnosti je zajet moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami, virtuoznimi ritmi ter dinamično barvitostjo večglasnega petja. Na svojih koncertih vas popeljejo v svet vokalne ekstaze.

V letu 2015 so z Big bandom RTV Slovenija posneli novi studijski album »TURN IT UP«, ki obsega avtorske skladbe, lastne priredbe največjih filmskih uspešnic in ameriških jazz standardov ter sveže priredbe slovenskih popevk. Prijetno popestritev albuma predstavljata gostovanji izvrstne Nine Strnad in legendarne ameriške skupine New York Voices.

Skupina Vox Arsana je nastopila na pomembnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški, Srbiji in ZDA (Ohio, New York). Redno sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, ter so stalni gostje različnih big bandov – BB RTV Slovenija, BB HRT, BB DOM in Totega BB Maribor. Od leta 2013 delujejo pod mentorstvom NEW YORK VOICES (dvakratni dobitniki nagrade Grammy, ZDA).

 

Gost tretjega Glasbenega večera v Tržiškem muzeju, ki poteka v okviru Tržiških poletnih prireditev pod okriljem Občine Tržič,  bo  v petek, 24. junija 2016, ob 20.30 vokalna swing zasedba Vox Arsana z instrumentalnim triom. V primeru lepega vremena bo koncert na vrtu muzeja, sicer pa v Pollakovem salonu Tržiškega muzeja.  

V nadaljevanju Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bodo nastopili še:

  • RUDI BUČAR & ISTRABEND ter gostja ROMANA KRAJNČAN (petek, 22. julij 2016, ob 20.30)
  • IZTOK MLAKAR (četrtek, 1. september 2016, ob 20. uri) - razprodano

  

Vstopnice po 10 evrov si lahko zagotovite v predprodaji v Tržiškem muzeju in TPIC Tržič. Na dan koncerta bo cena vstopnice 12 evrov. Cena vstopnice za zadnji koncert v ciklu znaša 15 evrov. Število vstopnic je omejeno.

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si)

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com)

 

Oglejte si tudi