Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Dela na največjem projektu Občine Tržič v desetletju – manjkajoče kanalizacijsko omrežje v aglomeraciji Tržič, se lahko začnejo. Podpisana je koncesijska pogodba z Zavetiščem za zapuščene živali Ljubljana. Glasbeni večer v Tržiškem muzeju z Nuško Drašček.

Dela na največjem projektu Občine Tržič v desetletju – manjkajoče kanalizacijsko omrežje v aglomeraciji Tržič, se lahko začnejo

Državna revizijska komisija za revizijo postopkov oddaje javnih naročil (DKOM) je dne 23. 7. 2021 sprejela sklep o zavrnitvi zahtevka za revizijo neizbranega ponudnika na javnem naročilu za izvedbo gradbeno obrtniških del za projekt ODVAJANJE IN ČIŠČENJE ODPADNE VODE V POREČJU ZGORNJE SAVE – OBČINA TRŽIČ (DRR2).

S tem je dopusten podpis pogodbe z izbranim izvajalcem ter posledično pričetek del na največjem projektu Občine Tržič v desetletju, s katerim se bo dogradilo manjkajoče kanalizacijsko omrežje v aglomeraciji Tržič, v skupni dolžini 11.758,5 metrov, priključilo 1.560 prebivalcev in 168 PE iz dejavnosti na sistem odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode ter obnovilo ostalo infrastrukturo na obravnavanih območjih. Projekt bo sofinanciran iz Kohezijskega sklada.

Slavnosten podpis pogodbe bo predvidoma 24. 8. 2021.

 

Podpis koncesijske pogodbe z Zavetiščem za zapuščene živali Ljubljana

Občina Tržič je v četrtek, 29. julija 2021 za dobo 5 let podpisala koncesijsko pogodbo z Zavetiščem za zapuščene živali Ljubljana.

Zavetišče je zelo sodobno, moderno opremljeno in za živali je v njem odlično poskrbljeno. Župan mag. Borut Sajovic in delegacija z Občine Tržič so si ob podpisu pogodbe zavetišče ogledali. Sprejemnica, ambulante, lekarna, objekt za zapuščene pse, objekt za zapuščene mačke, izpusti, poligoni, prostor za delavnice z mladino in še mnogo drugih prostorov omogoča zapuščenim živalim dostojno življenje, obiskovalcem pa zanimivo izkušnjo. Živali se v zavetišču vidno dobro počutijo, njihovi »začasni domovi« so skrbno urejeni in čisti. Vse mačke imajo igrače, nekatere so celo izdelali otroci na delavnicah v zavetišču, medtem ko pse vsak dan sprehajajo sprehajalci – prostovoljci.

S podpisom pogodbe bo za zapuščene živali v občini Tržič lepo poskrbljeno, seveda pa to ne pomeni, da lahko opustimo odgovornost do svojih ljubljenčkov. Kljub temu, da je zavetišče zares prijeten »drugi dom«, se moramo zavedati, da nakup, pridobitev ali posvojitev živali zahteva skrb, včasih tudi odrekanje. Tako kot ljudje potrebujemo nekoga ob sebi, se tudi žival naveže na lastnika in ni ga zvestejšega prijatelja, kot je lahko pes ali mačka.

 

Popotovanje po Sloveniji z Nuško Drašček v Tržiškem muzeju

V petek, 6. avgusta 2021, ob 20.30 bo na vrtu Tržiškega muzeja Glasbeni večer z Nuško Drašček. Nuškaobčinstvo navdušuje s svojim glasom ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere, jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala, šansona do ljudske glasbe. V projektu "POPOTOVANJE PO SLOVENIJI" Nuška s svojimi glasbeniki potuje po Sloveniji in predstavlja znane ter tudi manj znane pesmi različnih slovenskih pokrajin - od Prekmurja pa vse do Obale. Glasbeniki so ljudske pesmi odeli v sveže aranžmaje, ki v odlični in barviti interpretaciji Nuške Drašček, pianista Blaža Jurjevčiča in tolkalista Vida Ušeničnika zasijejo v povsem novi lepoti.

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi