Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Občina Tržič podpira delovanje lokalnih kulturnih društev. Dom KS Bistrica pri Tržiču ima novo zunanje stavbno pohištvo, balinišče Ravne pa nove fasadne panele.
Občina Tržič podpira delovanje lokalnih kulturnih društev

Občina Tržič podpisuje pogodbe o sofinanciranju z društvi, in sicer z Javnega razpisa za sofinanciranje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti za leto 2021, na katerega se je prijavilo 18 lokalnih kulturnih društev ter Zveza kulturnih organizacij Tržič. Javni razpis za 2021 je izveden skladno z novim Pravilnikom o sofinanciranju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v občini Tržič ter merili in kriteriji za sofinanciranje javnih kulturnih programov ter kulturnih projektov, ki jih je pripravila strokovna komisija za vrednotenje vlog.

Sredstva se iz leta v leto povišujejo, bogato je tudi kulturno življenje Tržičank in Tržičanov. Delovanje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti bo tokrat podprto v višini dobrih 90 tisoč evrov, sredstva pa bodo razdeljena med naslednja društva: KD FS Karavanke, Mladinsko gledališče Tržič, KUD Lom pod Storžičem, Pevsko društvo Zupan, KD Kruh Križe, KD Pihalni orkester Tržič, KUD Ampus, KD Svarun, KD Zali rovt, KUD Načeta paleta, KUD Leyli, KD sv. Janez Krstnik Kovor, KD Jerbas, KD Ignacij Hladnik Tržič, KD tržiških likovnikov, KUD Podljubelj ter ZKO Tržič. V reševanju pa sta še pritožbi dveh kulturnih društev, ki sta se prijavili na omenjeni razpis.

Sredstva za redno dejavnost, ki skupaj znašajo 5.109 evrov, bodo društva dobila nakazana na svoje račune v enkratnem znesku v 30 dneh po podpisu pogodb, prav tako tudi sredstva pavšalnih obratovalnih stroškov za tista društva, ki za delovanje nimajo sklenjenih najemnih pogodb in skupaj znašajo 5.400 evrov. Sredstva za projekte v višini 58.426 evrov in obratovalne stroške v višini 15.375,96 evra za prostore, ki jih društva uporabljajo skladno z najemnimi pogodbami, pa bodo društvom nakazana po realizaciji ter oddanih poročilih oz. računih. ZKO Tržič bo za delovanje v letu 2021 prejela 6.417 evrov.

Zamenjava zunanjega stavbnega pohištva na Domu Krajevne skupnosti Bistrica pri Tržiču

Ob koncu letošnjega marca so bila zaključena dela pri zamenjavi zunanjega stavbnega pohištva na Domu Krajevne skupnosti Bistrica pri Tržiču. Skupna vrednost celotne investicije znaša 11.092,79 evra z ddv. Občina Tržič je iz proračuna za leto 2021 prispevala znesek v višini 9.979,60 evra, znesek v višini 1.113,19 evra pa Krajevna skupnost Bistrica pri Tržiču.

Zaprto s fasadnimi paneli odslej balinišče Ravne prijaznejše za okolico

V začetku aprila letos smo na balinišču Ravne zaključili z investicijo zaprtja objekta s fasadnimi paneli, kar je predvidevala že projektna dokumentacija in v 2. fazi veljavno gradbeno dovoljenje iz leta 2009. Skladno z odločitvijo in predvidenimi sredstvi v proračunu Občine Tržič za leto 2021, se je zaprtje balinišča s fasadnimi paneli izvedlo le na zahodni in severni steni objekta. Poleg boljših pogojev za izvajanje športne in druge dejavnosti, bo balinišče odslej tudi manj moteče za okolico. Skupna vrednost celotne investicije znaša 35.751,43 evra z ddv. Pričakujemo, da bo del investicije sofinancirala Fundacija RS za šport, na podlagi letošnjega javnega razpisa, predvidenega za te namene.

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi