Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Staro mestno jedro Tržiča dobiva lepšo podobo

Že četrto leto zapored Občina Tržič, v želji po oživljanju in prenovi starega mestnega jedra Tržiča, razpisuje sredstva za sofinanciranje obnove fasad. V letošnjem letu je razpisanih 13.000 evrov, najvišja stopnja financiranja posameznega prijavljenega projekta pa je 30 % vrednosti projekta in ne sme presegati pet tisočakov. Javni razpis za sofinanciranje obnove fasad v ožjem mestnem jedru Tržiča v letu 2017, je odprt do 15. maja letos.

Na razpis se lahko prijavijo lastniki, solastniki ali upravljavci stanovanjskih in poslovno-stanovanjskih objektov v ožjem mestnem jedru Tržiča. Njihov stanovanjski ali poslovno-stanovanjski objekt se mora nahajati v ožjem mestnem jedru Tržiča. Za objekt morajo biti ob prijavi na razpis priloženi kulturnovarstveni pogoji za obnovo Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Kranj, predlagatelj mora imeti zagotovljena delna lastna finančna sredstva, dela morajo biti izvedena v obdobju od 1. 1. 2017 do 15. 11. 2017, v kolikor gre za solastništvo objekta, mora predlagatelj k prijavi na javni razpis priložiti pisna soglasja vseh (so)lastnikov oz. vseh (so)lastnikov, vključenih v izvedbo prijavljenega dela investicije, (so) lastniki večstanovanjske stavbe brez upravnika morajo za potrebe kandidiranja na javnem razpisu imenovati predstavnika, ki bo v njihovem imenu kandidiral na sredstva razpisa s pooblastilom za zastopanje (le za primer večstanovanjskih stavb brez upravljalca).

 

Razpis je objavljen na spletni strani Občine Tržič www.trzic.si.

 

V letu 2016 so na razpis prispele tri vloge, ki so izpolnjevale pogoje razpisa. Odobreno je bilo sofinanciranje fasade objekta avtobusne postaje na Predilniški 1 ter večstanovanjske hiše na Kovaški ulici 7 v skupni višini dobrih 10.500 evrov. Za objekt na Koroški cesti 1 do sklenitve pogodbe ter nakazila sredstev zaradi nezaključenih del obnove fasade v letu 2016 ni prišlo, zato gre pričakovati ponovno prijavo na letošnji razpis ter odobritev sofinanciranja.

 

Oglejte si tudi