Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

OBČINA TRŽIČ NAMENJA 150.000 EVROV ZA SPODBUJANJE IN RAZVOJ PODJETNIŠTVA

Občina Tržič je lani prvič objavila Razpis o dodeljevanju spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva, ki je namenjen podjetjem s sedežem v Občini Tržič. Cilj razpisa je izboljšati konkurenčne pogoje na območju Občine Tržič za razvoj gospodarstva, spodbujanje investicijskih vlaganj zasebnega sektorja ter spodbujanje odpiranja novih delovnih mest. Na podlagi uspešno izvedenega prvega tovrstnega razpisa v občini, namenjenega mikro, malim in srednjim podjetjem, je za letos razpisala 150.000 evrov za različne ukrepe.

Gre za ukrep „Spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj“, za katerega je predvidenih 80.000 evrov. Za „Spodbujanje odpiranja novih delovnih mest in samozaposlovanja“ je predvidenih 40.000 evrov. Okvirna višina ukrepa „Spodbujanje promocije in prodora na tuje trge“ znaša 10.000 evrov. Za ukrep „Spodbujanje sobodajalstva“ pa je v razpisu namenjenih 20.000 evrov. Kot novost se v letošnjem letu uvaja nov ukrep, ki je namenjen spodbujanju zaposlovanja. Sredstva so namenjena delodajalcem, ki so v letu 2014 na novo delovno mesto zaposlili osebo s prebivališčem v Občini Tržič.

Interesenti lahko vlogo na razpis oddajo do 22. aprila 2015 do 12. ure. Objavljen je na spletni strani Občine Tržič – www.trzic.si.

Javna predstavitev Razpisa o dodeljevanju spodbud za razvoj podjetništva in gospodarstva pa bo v sredo, 1. aprila 2015, ob 15. uri v veliki sejni sobi Občine Tržič.

Oglejte si tudi