Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

OBČINA TRŽIČ NAKLONJENA KMETIJSTVU IN GOZDARSTVU

Občina Tržič je tudi v letošnjem letu objavila razpis za dodelitev nepovratnih sredstev za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Tržič v letu 2016. Prijavo na razpis je oddalo 46 vlagateljev, pogojev ni izpolnjevala ena prijava, razdeljenih pa je bilo 41.795,30 eur.
Za Pomoč za naložbe v opredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo je bilo razdeljenih 28.599,25 evra, za Pomoč za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v nekmetijsko dejavnost na kmetiji je iz občinskega proračuna namenjenih 1.550 evrov nepovratnih sredstev, ukrep Nove investicije za delo v gozdu prinaša upravičencem 8.846,05 evra, za Podporo delovanju društev/združenj s področja kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja pa 2.800 evrov. Za ukrep Štipendiranje bodočih nosilcev kmetij je ostalo prostih 1.2000 evrov, prijave pa lahko interesenti oddajo do 10. oktobra 2016.


»Kmetijstvo, gozdarstvo in gospodarjenje ter obdelava prostora, poleg koristi za neposrednega uporabnika in izvajalca predstavlja izjemne koristi tudi za širšo okolico. Občina Tržič mu je v vseh teh letih zelo naklonjena. Ob takem dogodku, kot je bil včerajšnji podpis pogodb s prejemniki nepovratnih sredstev,  pa mi je vedno pomembno, da se s tistimi, ki so sredstva že prejeli pogovorimo o tem, v katero smer naj občina svojo vizijo usmeri, da bomo v bodoče še uspešnejši. Izpostavili smo pomembnost pridelave zdrave, kvalitetne  hrane, omogočanje prodaje pridelkov na domu,  pomembnost poljskih in gozdnih prometnic, urejanje zemljiških zadev, dotaknili smo se tudi agrarnih skupnosti. Vsem pa je želja, da ima država pri gospodarjenju in predvsem pri ponudbi za goste, turiste in prodaji na trgu, čim manj administrativnih ovir,«
je po druženju z upravičenci sredstev povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. Zadovoljen je, da se tržiško kmetijstvo in gozdarstvo  že dolga leta posodabljata in da društva s tega področja dobro delajo.

 

Oglejte si tudi