Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Danes podpisujemo pogodbo za izvedbo strateškega projekta – izgradnjo kanalizacijskega omrežja. Glasbena šola Tržič investirala v nove prostore. Za slovo od poletja tradicionalni koncert na Gorenjski plaži. Eko sklad je pred dnevi objavil dva pilotna javna razpisa za financiranje celovitih prenov večstanovanjskih stavb z novima finančnima instrumentoma.

Danes podpis pogodbe za izvedbo strateškega projekta v občini Tržič

Občina Tržič bo septembra letos začela z izvedbo strateškega projekta, in sicer izgradnjo kanalizacijskega omrežja v skupni dolžini 11.758,5 metrov, od tega 10.707 metrov gravitacijske kanalizacije in 1.051,5 metrov tlačnega kanala ter 10 črpališč. Za operacijo je Občina Tržič pridobila sredstva EU iz kohezijskega sklada in iz državnega proračuna. Z izpeljavo te operacije se bodo zmanjšale emisije v vode iz komunalnih virov onesnaženja, dosežena bo višja stopnja zaščite porečja Save in izboljšalo se bo stanje komunalne infrastrukture.

Projekt bo predstavljen na novinarski konferenci danes, 24. avgusta 2021, ob 10. uri v Paviljonu NOB. Na njej bosta sodelovala Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, d.o.o. in mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

 

Nove investicije v prostore Glasbene šole Tržič

Slogan Glasbene šole Tržič je »rastemo z glasbo v srcih«. Odkar so pridobili nove prostore v stavbi šole, pa pravijo, da raste tudi šola. Prostore so temeljito očistili in jim nadeli novo barvo, odstranjeni so kanalniki v pritličju, zamenjana dotrajana oprema v straniščih in zamenjane kljuke in ključavnice na vratih. Dvorana v pritličju je dobila nova izolirana vrata, novi prostori pa tudi novo pohištvo in opremo. Vzpostavljena je internetna in telefonska povezava pritličja z ostalim delom stavbe in navzven, za še večjo prepoznavnost pa so po besedah ravnatelja Glasbene šole Tržič Francija Podlipnika, izdelali še oglasne in usmerjevalne table.

 

Za slovo od poletja tradicionalni koncert na Gorenjski plaži

Občina Tržič tudi letos pripravlja zadnjo soboto v mesecu avgustu glasbeno poslastico na Gorenjski plaži. V soboto, 28. avgusta 2021, od 21. ure dalje bo v amfiteatru Gorenjska plaža slišati zvoke skupin Like The Rolling Stones, Rok'n' Band in Kingston. Skupina Kingston iz Idrije je na glasbeni sceni že več kot četrt stoletja. Velja za eno najbolj priljubljenih slovenskih glasbenih skupin. Rok Ferengja je Rok’n’Band ustanovil leta 1995. Že njegova prva skupina, Ghosts of the 50’s, je dala jasno vedeti, od kod črpa navdih - iz glasbe petdesetih let in njenih najodmevnejših izvajalcev. Bolj kot zunanja podoba in odrska koreografija je skupini Like The Rolling Stones pomembna glasbena iskrenost in energija ter pristen zvok šestdesetih, kar je v veliki meri posledica bluesovskih korenin, ki si jih prav tako delijo s svojimi vzorniki.

Vstopnice po 8 evrov so v predprodaji v TPIC Tržič. Cena vstopnice za dijake, študente in upokojence je 5 evrov. Na dan koncerta bo cena vstopnice 10 evrov. Obiskovalci bodo morali izpolnjevati PCT pogoj.

 

Na Eko skladu spodbude za pilotne projekte celovite prenove večstanovanjskih stavb, sofinancirane z novimi finančnimi instrumenti

Eko sklad je pred dnevi v okviru projekta Life Care4Climate objavil dva nova javna razpisa za pilotne projekte celovite prenove večstanovanjskih stavb, sofinancirane z novima finančnima instrumentoma. Javna razpisa dopolnjujeta obstoječo ponudbo spodbud Eko sklada za večstanovanjske stavbe. Vsi obstoječi javni pozivi Eko sklada, namenjeni večstanovanjskim stavbam, ostajajo odprti, saj bo na novih javnih razpisih sredstev dovolj le za nekaj pilotnih projektov, financiranih z novimi finančnimi instrumenti, bo pa spodbuda zanje precej višja. Namen javnih razpisov je razviti nova finančna inštrumenta, ki bosta omogočila večji obseg celovitih prenov večstanovanjskih stavb. Razpisa bosta odprta do konca leta 2021, sredstva pa bodo predvidoma zadoščala za izbiro enega do dveh projektov na posamezen razpis.

Na prvem javnem razpisu je etažnim lastnikom starejših večstanovanjskih stavb ponujeno financiranje s kombinacijo kredita v breme rezervnega sklada in nepovratnih sredstev (samo nepovratnih sredstev ne bo mogoče pridobiti). Več informacij na: https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pridobite-spodbudo/objava/javni-razpis-krediti-v-breme-rezervnega-sklada-in-nepovratne-financne-spodbude-za-pilotne-projekte-skupnih-nalozb-celovite-prenove-starejsih-vecstanovanjskih-stavb

Na drugem javnem razpisu pa je ponujeno financiranje s kombinacijo nepovratnih sredstev in sredstev izvajalca energetskega pogodbeništva (s plačili storitve prenove po računih; etažni lastniki bodo izvajalca energetskega pogodbeništva poiskali na trgu ponudnikov storitev). Več na: https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pridobite-spodbudo/objava/javni-razpis-nepovratne-finanne-spodbude-za-pilotne-projekte-skupnih-nalob-celovite-prenove-starejih-vestanovanjskih-stavb-sofinanciranih-s-strani-podjetij-za-energetske-storitve

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi