Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

IZMENJEVALNICA OBLAČIL V VRTCU TRŽIČ

Tudi v letošnjem letu smo se v Vrtcu Tržič v sodelovanju s Komunalo Tržič odločili za izmenjevalnico oblačil. Po lanskoletnem zanimanju smo se odločili, da bo izmenjevalnica postala stalnica v našem vrtcu. V tednu med 6. 11. 2023 in 10. 11. 2023 smo po enotah zbirali oblačila. Zbirali smo po vseh enotah, izmenjalnico pa smo pripravili v treh glavnih enotah našega vrtca - enota Deteljica, enota Križe in enota Palček.

Odziv je bil tudi tokrat neverjeten in zbrali smo veliko lepo ohranjenih oblačil. Ta oblačila smo delavci vrtca pregledali, razvrstili in izmenjevalnica je zaživela. Od 13. do 17. 11. 2023 so starši lahko izbirali oblačila za svoje malčke. Ker smo prejeli veliko lepih oblačil, ki še niso našla novega lastnika, smo akcijo podaljšali do 24. 11. 2023.

V Križah smo imeli izmenjevalnico na hodniku, v enoti Deteljica pa v telovadnici. V enoti Palček se je v izmenjevalnico spremenilo celotno stopnišče stavbe.

Ob koncu akcije ugotavljamo, da je bilo v letošnjem letu prinešeno nekoliko manj oblačil, pobranih pa jih je bilo nekoliko več kot v lanskem šolskem letu. Oblačila, ki so ostala, smo podarili Rdečemu križu in Hiši zavetja Palčica. Vsem sodelujočim, ki ste prinesli in odnesli oblačila, se zahvaljujemo iz srca. S tem ste doprinesli h kulturi izmenjevanja in ponovne uporabe na lokalnem nivoju!

Zahvaljujemo se tudi Komunali Tržič in vsem sodelujočim za sodelovanje. Brez vas nam ne bi uspelo organizirati izmenjevalnice, s katero sodelujemo tudi v projektu Ekošole: "Ne zavrzi oblek, ohrani planet!"

 

Zapisala Nina Založnik, vzgojiteljica v enoti Križe Vrtca Tržič

Oglejte si tudi